Znate li koje još poznate osobe ne podržavaju ‘istospolni brak’?

Protiv istospolnih “brakova” ili pojma “gay obitelj” izjasnili su se brojni poznati. Jedni od njih su i Domenico Dolce i Stefano Gabbana, osnivači istoimenog brenda i modne kuće, o kojima smo pisali nešto ranije. Kako oni nisu jedini, donosimo niz izjava koje pokazuju stavove nekoliko poznatih osoba.

Za tradicionalan brak

“Brak je definiran od Boga jako davno. Star je gotovo koliko i prašina, a definiran je u Edenskom vrtu između Adama i Eve – jedan muškarac i jedna žena sve do smrti. Stoga ne mislim da treba mijenjati definiciju braka. Podržavam li ideju o gay ‘braku’? Ne, ne podržavam”, rekao je glumac Kirk Cameron, prenosi Huffington Post. On se izjasnio i općenito o homoseksualnim odnosima o kojima kaže da je to “neprirodno, štetno, i destruktivno za temelje civilizacije”.

Glumac Jimmie Walker je na CNN-u priznao da je protiv ‘gay brakova’ jer je to “moralno pogrešno”.

Prošle godine, 65-godišnji poduzetnik Donald Trump usporedio je legalizaciju “gay braka” sa svojom nevoljkosti da koristi novu vrstu palice za udaranje za igranje golfa. “Vidite ove igrače s tim dugim palicama za igranje, ali oni više ne mogu igrati kao prije. Imam mnogo prijatelja za koje se pokazalo da su gay, ali ja sam tradicionalist”.

Guido Barilla, vlasnik talijanske tvrtke za proizvodnju tjestenine izazvao je bijes gay aktivista kada je izjavio: “Naša tvrtka nikada neće snimati reklame s homoseksualnim parovima. Za nas koncept svete obitelji ostaje jedan od temelja tvrtke”.

“Ne govorim ovo iz nepoštovanja prema homoseksualcima, oni imaju pravo raditi što hoće, ali ne i da to nameću drugima”, pojasnio je vlasnik obiteljske tvrtke koja je postala simbolom za kvalitetnu talijansku tjesteninu. Upitan što misli o tome kako će gayevi reagirati na njegovu izjavu i hoće li se to odraziti na njegovu prodaju Barilla je odgovorio: “Ako im se sviđa naša tjestenina i naša poruka, neka je jedu. Ako ne, onda neka jedu drugu”, zaključio je Talijan.

Homoseksualac iz Francuske u obrani institucije obitelji

Francuz Jean-Pier Delaume-Myard glasnogovornik je udruge La Manif Pour Tous. Ta se udruga inače bori za obranu institucije obitelji u Francuskoj, a Delaume-Myard se suprotstavlja zakonu koji je prošle godine legalizirao istospolni brak u Francuskoj, iako je i sam homoseksualac. Naglasak stavlja na to da taj zakon zapravo ne pokazuje želje homoseksualne populacije u njegovoj zemlji, nego ga je nametnuo gay lobi i ljevičarska vlast, prenosi bitno.net.

“Većina homoseksualaca u Francuskoj je protiv istospolnih brakova, jer su protiv zajednice takvoga tipa. I to ne tvrdim ja nego statistički podaci značajnih istraživanja. Već dugo ponavljam to pitanje: Za koga je donesen taj zakon?”, poručio je po pitanju “gay brakova”.

Komentirao je i djecu u istospolnim zajednicama rekavši: ” Kada je riječ o djeci, homoseksualci su odgovorne osobe. Svjesni su toga da njihova želja za roditeljstvom ne treba uzrokovati da neko dijete nikada u životu ne osjeti majčinsku ljubav. Homoseksualac je svjestan da dijete nije tek lijek s kojim se liječi situacija u kojoj vas vaš partner ne voli”. Pojasnio je da je istospolni brak prvi korak prema umjetnoj oplodnji za istospolne brakove i korištenje surogat-majki.

“Želim da se ‘prekine tišina’ o tome da homoseksualci nemaju ništa s tim gay lobijem kojemu je jedini cilj uništiti obitelj. Da se prekine tišina o tome kako se pokušava djeci uskratiti njihove uzore – oca i majku”, poručio je.

Načelnik francuske općine, iako homoseksualac, u borbi za obitelj i protiv djece u istospolnim obiteljima

Jean-Marc Veyronu la Croixu, načelnik je francuske općine Chasselas, te je ujedno i homoseksualac koji je bio jedan od medijski najeksponiranijih protivnika inicijative vlade predsjednika Francoisa Hollandea za legalizaciju istospolnih brakova i mogućnosti usvajanja djece u njima, navodi bitno.net.

Veyron la Croix smatra da krovna organizacija homoseksualnih udruga u Francuskoj Inter-LGBT ne predstavlja ni njega ni većinu drugih homoseksualaca. “Njezino vodstvo nitko nije izabrao, ona ne može predstavljati sve homoseksualce. Uostalom, smatram kako ne postoji nešto što se zove homoseksualna zajednica, kao što ne postoji niti heteroseksualna zajednica”, poručio je.

“Govore nam o jednakosti. Nisam jednak drugima. Drugačiji sam, niti bolji niti lošiji. Oni koji toliko godina kritiziraju instituciju braka su isti oni koji nam je sada predlažu. Svi imamo svoja ograničenja. Zato nemam djecu. Moja želja da imam dijete ne daje mi pravo da mu oduzmem majku koja mu je potrebna”, smatra ovaj gay načelnik.

“Gay lobi tvrdi kako djeca odrasla u takvim zajednicama imaju potpuno jednaku budućnost kao i druga, iako nema niti jednog ozbiljnog istraživanja koje bi potvrdilo tu tezu. Djeci iz istospolnih brakova daju se pitanja i onda se na temelju njihovih odgovora zaključuje kako je sve u redu. Zar će dijete pred mikrofonom govoriti protiv osobe koja je odgaja, koja je voli i koju ono voli? Zar joj može prigovoriti jer je morala odrastati bez biološkog oca ili majke dok je još daleko od godina kada će moći imati pravi pogled na svoje djetinjstvo? Država mora predlagati i promovirati u odgoju djeteta prije svega ono što se pokazalo kao najbolje – različitost koja postoji u vezi muškarca i žene”, jasno je objasnio odrastanje djece u istospolnim zajednicama.

Iz navedenog je sve jasno

Potvrdilo se tako da nisu rijetki oni koji su protiv “gay braka”. Kao prvi primjer smo naveli Domenica Dolce i Stefana Gabbanu, na kraju glasnogovornika udruge La Manif Pour Tous Jean-Piera Delaume-Myarda i Jean-Marca Veyronu la Croixa, načelnika francuske općine Chasselas, a oni su samo neke od homoseksualnih osoba koje se zalažu da obitelj ipak bude tradicionalna, a ne za “gay brakove”, te da istospolne zajednice nemaju mogućnost posvajanja djece. Ne govori li to dovoljno samo za sebe?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: theblaze.com