Francuzi vjerni sendviču sa šunkom i maslacem

Tradicionalni sendvič sa šunkom i maslacem u bagetu (jambon-beurre) uvjerljivo je najpopularniji sendvič u Francuskoj unatoč svim novotarijama na bogatom tržištu brze hrane u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po agenciji za istraživanje tržišta Gira, ‘jambon-beurre’ činio je 58 posto svih prodanih sendviča na francuskom tržištu prošle godine.

“Gotovo šest od deset sendviča na tržištu su ‘jambon-beurre’, što je golemi udio”, rekao je Bernerd Boutboul, predsjednik Gire.

U Francuskoj je lani pojedeno 1,28 milijardi sendviča po prosječnoj cijeni od 2,74 eura (21 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji su u Parizu, što nije iznenađenje. A u pariškoj regiji Ile-de-France prodaju se češće nego drugdje u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.