Pater Ike Mandurić: Što je zapravo problem kod izgradnje crkve na Savici u Zagrebu?

Foto: narod.hr

Mediji su se raspisali o problemu izgradnje župne crkve blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome zašto je potrebna crkva na Savici možete pročitati: Dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček: Bez razloga protiv crkve na Savici u Zagrebu

Povodom toga na svom Facebook profilu pater Ike Mandurić objavio je status u kojem objašnjava što je zapravo glavni problem.

Status prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve zgrade u kojima zive stanari grada Zagreba, izgradjene su na zelenim povrsinama. Pa na kakvim drugim? Nisu valjda na crvenim. Milijuni metara kvadratnih.
A onda, stanari zgrada koje su izgradjene na zelenim povrsinsma, arlaucu, cmizdre, kolutaju ocima jer ce se i Crkva u Trnju izgraditi – pazi molim te – na zelenoj povrsini. Kao sto je to i njihov soliter. Pa na jakvoj drugoj, brate mili? Mozda je rijesenje da zelenu povrsinu najprije ofarbamo boju asfalta?
Da, naravno: problem je u tome sto stize sakralna gradjevina koja daje dusu kvartu. Netrpeljivost i prezir prema Crkvi. Samo to je problem.
Sve dok ne bude lustracije bit ce ovakvih podvala. Da je i sto godina proslo od komunizma, i onda bih bio za to da se lustracija provede.

https://m.facebook.com/trebamocrkvu/

pater ike facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.