(VIDEO) Pogledajte Šeksovu ulogu u filmu koji je izazvao veliku pozornost i prije premijere – ‘Gazda’

Foto: Snimka zaslona

Jedna od prvih stvari koje ćete čuti kad se spomene ‘Gazda’ jest da to “nije film o Ivici Todoriću”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ljudevit Juričan 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak s dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trg u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976. – Ivica Todorić kći Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

Darijo je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, Ivicom Todorićem, ali ovaj je to odbio.

Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore na pitanje, kako piše na stranici filma, kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći kino prikazivač u Hrvatskoj odbio je prikazivanje filma, a ekipa koja je radila na filmu je to i očekivala. No počeli su stvarati i fond za mjesta koja nemaju kino – i vrlo brzo su prikupili dovoljno sredstava.

Jedan od sugovornika u filmu je i Vladimir Šeks, kojeg su autori filma kontaktirali kad su tražili u arhivu Sabora dokumente o nestanku pšenice iz državnih zaliha. Naime, nisu mogli naći bitne dokumente, a Šeks im je odgovorio tek da “nisu uspješno tragali”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.