U suradnji s Finim receptima svakoga vikenda donosimo vam svoje prijedloge što kuhati.
Ove subote predlažemo jednostavni i niskokalorični riblji objed, a za desert zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije.
Brancin s crnim maslinama iz pećnice
Za pripremu je potrebno 45 minuta, a količina je za četiri osobe.
Potrebni sastojci:
brancin, 800 g fileti
češnjak, 2 režnja
peršin, 1 svežanj
suho bijelo vino, 120 ml
sok od limuna, 1/2
crne masline, 50 g
mediteranska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
Limun prerežemo na pola i iscijedimo mu sok, a svježi peršin operemo i nasjeckamo.
Sada na dno vatrostalne posude stavimo aluminijsku foliju, po dnu folije ulijemo malo maslinovog ulja i preko njega s kožom prema dnu slažemo filete brancina.
Zatim filete začinimo mediteranskom mješavinom začina i dodamo na listiće narezan češnjak.
Sada u čistu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, suho bijelo vino, iscijeđen limunov sok, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
Dobivenom mješavinom sada prelijemo filete u aluminijskoj foliji, preko svega stavimo otkoštene crne masline, zatvorimo foliju i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
Nakon 25 minuta, ribu izvadimo iz pećnice i možemo ju poslužiti.
Zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije
Za pripremu ovog srednjekaloričnog deserta potrebno je dvadesetak minuta, a sastojci su za četiri osobe.
Potrebni Sastojci:
jaja, 6
šećer, 90 g
vino, 150 ml
limun, 1/2 naribana korica
sladoled, 4 kuglice od vanilije
cimet, 1 prstohvat
Upute po koracima:
U čistu zdjelu odvojimo žumanjke, dodamo im šećer, ulijemo nekoliko kapi mlake vode i pjenjačom izradimo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
Kada je krema lagano posvijetlila u zdjelu naribamo malo limunove korice, začinimo s malo cimet-šećera, zdjelu stavimo iznad pare i nastavimo mješati mikserom dok ne dobijemo gustu pjenicu, a povremeno tijekom miješanja dolijevamo vino.
Kada se pjenica počela dizati, u zdjelu dodamo jedan bjelanjak i nastavimo miksati.
Nakon poprilici 5 minuta miješanja zdjelu maknemo s vatre i možemo poslužiti desert.
U prikladne čaše na dno stavimo po jednu kuglicu sladoleda od vanilije, preko njih stavljamo pripremljenu kremu i za kraj sve zajedno ukrasimo i začinimo s cimet-šećerom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa