(VIDEO) Danas kuhamo: Brancin s crnim maslinama iz pećnice i zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije

U suradnji s Finim receptima svakoga vikenda donosimo vam svoje prijedloge što kuhati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove subote predlažemo jednostavni i niskokalorični riblji objed, a za desert zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije.

Brancin s crnim maslinama iz pećnice

Za pripremu je potrebno 45 minuta, a količina je za četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebni sastojci:

brancin, 800 g fileti
češnjak, 2 režnja
peršin, 1 svežanj
suho bijelo vino, 120 ml
sok od limuna, 1/2
crne masline, 50 g
mediteranska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar svježe mljeveni

Upute po koracima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limun prerežemo na pola i iscijedimo mu sok, a svježi peršin operemo i nasjeckamo.

Sada na dno vatrostalne posude stavimo aluminijsku foliju, po dnu folije ulijemo malo maslinovog ulja i preko njega s kožom prema dnu slažemo filete brancina.

Zatim filete začinimo mediteranskom mješavinom začina i dodamo na listiće narezan češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada u čistu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, suho bijelo vino, iscijeđen limunov sok, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.

Dobivenom mješavinom sada prelijemo filete u aluminijskoj foliji, preko svega stavimo otkoštene crne masline, zatvorimo foliju i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.

Nakon 25 minuta, ribu izvadimo iz pećnice i možemo ju poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije

Za pripremu ovog srednjekaloričnog deserta potrebno je dvadesetak minuta, a sastojci su za četiri osobe.

Potrebni Sastojci:

jaja, 6
šećer, 90 g
vino, 150 ml
limun, 1/2 naribana korica
sladoled, 4 kuglice od vanilije
cimet, 1 prstohvat

Upute po koracima:

U čistu zdjelu odvojimo žumanjke, dodamo im šećer, ulijemo nekoliko kapi mlake vode i pjenjačom izradimo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.

Kada je krema lagano posvijetlila u zdjelu naribamo malo limunove korice, začinimo s malo cimet-šećera, zdjelu stavimo iznad pare i nastavimo mješati mikserom dok ne dobijemo gustu pjenicu, a povremeno tijekom miješanja dolijevamo vino.

Kada se pjenica počela dizati, u zdjelu dodamo jedan bjelanjak i nastavimo miksati.

Nakon poprilici 5 minuta miješanja zdjelu maknemo s vatre i možemo poslužiti desert.

U prikladne čaše na dno stavimo po jednu kuglicu sladoleda od vanilije, preko njih stavljamo pripremljenu kremu i za kraj sve zajedno ukrasimo i začinimo s cimet-šećerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.