Krila Oluje vratila se u matičnu bazu u Zemuniku

Foto: Fah

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) “Krila Oluje” koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku vratila se danas, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. u matičnu bazu u Zemuniku nakon što su osvojili nagradu za najprecizniji nastup na međunarodnom aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Grupu je, kako se doznaje iz Minsitarstva obrane, dočekao i pozdravio Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO pukovnik Mario Pleša čestitavši svakom pilotu “Krila Oluje” na vrijednom priznanju. Nakon povratka, vođa “Krila Oluje” satnik Darko Belančić istaknuo je kako su imali odličan nastup, a nagrada koju su primili posebno ih veseli jer je došla od stručnih ocjenjivačkih krugova. “Potvrdili smo kontinuitet izvrsnosti međunarodnih nastupa i nagrada i to je ono što nas ispunjava i dalje motivira u našem daljnjem radu”, naglasio je.

Pukovnik Damir Barišić koji je nastup “Krila Oluje” u Slovačkoj promatrao u savjetničkoj ulozi i u ulozi pilota pričuvnog aviona istaknuo je kako je “želja da svaka nova postava zadrži razinu kvalitete i napravi dodatni iskorak. Stoga mi je posebno zadovoljstvo sto su “Krila Oluje” ovom nagradom potvrdila da nastavljaju tradiciju, te kao i do sada na najbolji način prezentiraju HRZ i predstavljaju RH na međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama”, iznio je pukovnik Barišić.

Natporučniku Ivanu Renduliću ovo je bio treći međunarodni nastup od ulaska u grupu “Krila Oluje”. “Osjećam dvostruko zadovoljstvo, zbog izvrsnog nastupa i naravno priznanja koje su nam dodijelili organizatori za najprecizniji nastup.
Odradili smo sve elemente precizno i sigurno i to je ono po čemu je naša grupa uz zahtjevnost izvedbe programa i prepoznata u svijetu”, kazao je natporučnik Rendulić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/gs