Milinović: Ako manjine zatraže odlazak Hasanbegovića – nije problem

Foto: fah

Član predsjedništva HDZ-a, Darko Milinović, za N1 je komentirao političku situaciju u zemlji.

“Vrijeme veta, kad je netko nekome davao ultimatume, a to smo svi svjedoci u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo je, a ta Vlada i nova Vlada nema šanse funkcionirati. Ovo je prva Vlada koja nema potporu nacionalnih manjina i to se ne smije dogoditi. Vrlo ću pažljivo poslušati program premijera i novoga mandatara. Mora izraziti jasan koalicijski potencijal, i mora pridobiti i Čačića, i Dragu Prgometa i nacionalne manjine”, kazao je Milinović.

Ukoliko manjine budu tražile odlazak Hasanbegovića, Milinović je kazao da, ako je na odmak i odstupanje pristao i predsjednik HDZ-a, ne vidi drugu osobu koja bi trebala biti zapreka za novu hrvatsku vladu. “Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri se moraju povući i dati ostavke. U dogovoru s HDZ-om predstavi novu vladu, jedino tako, ako novi premijer bude imao svoju autonomiju, Hrvatska bi mogla imati svoju Vladu.”

Komentirao je i izjave Tihomira Oreškovića. “U visoko razvijenim demokracijama, kad nemate potporu najjače političke stranke, ona bi predmnijevala i da premijer da ostavku. On nije tako politički jak da bi mogao plivati u ovim političkim vodama, kad nema povjerenje HDZ-a. Ja sam prvi tražio njegovu ostavku. Po meni je on jedan od bitnih generatora ove krize. Dva mu je mjeseca trebalo da imenuje novoga čovjeka SOA-e, nije se konzultirao za novo ime čovjeka.

Otišao je na Sabor HDZ-a, dobio ovacije i nakon toga pet minuta prije Vlade napustio Vladu i otišao u SOA-u i tamo na kraju tražio ostavke Karamarka i Petrova. Ja želim premijera koji će za Hrvatsku raditi 24 sata. Duguje nam odgovor što je radio u SOA-i. Ja želim poručiti da je tajnim službama mjesto negdje drugo, ne u političkom životu, a njegova je posjeta tajnim službama poruka da se one vraćaju na mala vrata”, kazao je Milinović za N1.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1
Photo: fah