Hrskavi talijanski keksi u čokoladnom ruhu! Isprobajte ukusne Cantuccine s čokoladom, narančom, bademima i cimetom!
Sastojci:
3 jaja
250 g smeđeg šećera
250 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
30 g kakaa u prahu
prstohvat soli
naribana korica 1 veće naranče
120 g tamne čokolade
120 g badema
Priprema
Bademe tostirajte i ostavite sa strane da se ohlade.
Tamnu čokoladu sitno nasjeckajte ili razlomite pa usitnite u blenderu/sjeckalici.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte sol, cimet i koricu naranče. Zatim dodajte prosijano, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu, bademe te naribanu koricu naranče.
Tijesto spremite u hladnjak na 2 sata da se stisne. Silikonsku podlogu lagano pobrašnite, a zatim oblikujte 3-5 duguljastih valjaka.
Ako želite sitnije keksiće, napravite 5 valjaka, a za krupnije 2-3 valjka.
Tijesto u obliku valjka poredajte jedno do drugoga rastezljivi lim za pečenje. Lim prije pečenja malo namastite i pobrašnite. Tijesto pecite 20-25 minuta na 180°C, ovisno o debljini. Čačkalicom provjerite je li pečeno.
Ohlađeno tijesto uz pomoć noža za torte i kolače izrežite na šnite debljine 1 cm. Cantuccini keksiće režite ukoso, poput bruschetta. Keksiće čuvajte u limenoj kutiji i poslužite uz kavu ili čaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.