(FOTO) Hrskavi ukusni keksići: Cantuccini s čokoladom

Foto: Slatki svijet

Hrskavi talijanski keksi u čokoladnom ruhu! Isprobajte ukusne Cantuccine s čokoladom, narančom, bademima i cimetom!

Sastojci:

3 jaja
250 g smeđeg šećera
250 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
30 g kakaa u prahu
prstohvat soli
naribana korica 1 veće naranče
120 g tamne čokolade
120 g badema

Priprema

Bademe tostirajte i ostavite sa strane da se ohlade.

Tamnu čokoladu sitno nasjeckajte ili razlomite pa usitnite u blenderu/sjeckalici.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte sol, cimet i koricu naranče. Zatim dodajte prosijano, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu, bademe te naribanu koricu naranče.

Foto: Slatki svijet

Tijesto spremite u hladnjak na 2 sata da se stisne. Silikonsku podlogu lagano pobrašnite, a zatim oblikujte 3-5 duguljastih valjaka.

Ako želite sitnije keksiće, napravite 5 valjaka, a za krupnije 2-3 valjka.

Tijesto u obliku valjka poredajte jedno do drugoga rastezljivi lim za pečenje. Lim prije pečenja malo namastite i pobrašnite. Tijesto pecite 20-25 minuta na 180°C, ovisno o debljini. Čačkalicom provjerite je li pečeno.

Foto: Slatki svijet

Ohlađeno tijesto uz pomoć noža za torte i kolače izrežite na šnite debljine 1 cm. Cantuccini keksiće režite ukoso, poput bruschetta. Keksiće čuvajte u limenoj kutiji i poslužite uz kavu ili čaj.

Foto: Slatki svijet
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com