Hrskave šaumrole sa finom kremom od jagode

Foto: Slatki svijet

Iako se obično ovi hrskavi tuljci pune pravim šaumom ili kremom od vanilije, pred vama je recept za jednostavnu verziju punjenu s pudingom od jagode i šlagom.

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

500 g lisnatog tijesta
400 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom jagode
4 žlice šećera
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Lisnato tijesto odledite, tanko razvaljajte te izrežite na trake širine 1-1,5 cm. Trake od tijesta omotajte oko Zenker modela za šaumrole. Tuljce pecite 10-15 minuta na 180°C, odnosno dok ne poprime lijepu zlatno rumenu boju.

Tuljce odmah nakon pečenja pažljivo odvojite od kalupa i ostavite ih da se ohlade.

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. Ja sam koristila puding s okusom jagode, ali vi naravno možete skuhati i neki drugi kojeg volite. U kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni puding izmiksajte s tučenim slatkim vrhnjem.

Kremu stavite u dresir vrećicu pa pažljivo napunite sve tuljce. Šaumrole posipajte šećerom u prahu i poslužite rashlađene.

Po želji, tijesto prije pečenja možete premazati razmućenim bjelanjkom i posipati bademovim listićima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com