(FOTO) Izbor SN: Sandra Perković i Tin Srbić najbolji sportaši Hrvatske

Zagreb, 29.12.2019. - Proglašenje sportaša godine u izboru Sportskih novosti. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Proglašeni su najbolji sportaši u 2019. prema izboru Sportskih novosti, u kojem je sudjelovalo 290 sportskih novinara iz 55 redakcija iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa godine po izboru Sportskih novosti je reprezentacija u samostrelu.

– Puno nam to znači. Naša disciplina je malo neobična. Nije toliko popraćena. Zahvaljujemo se svim novinarima i ljudima koji su nas pratili, koji nas podržavaju i koji nas trpe dok smo na treninzima, dok smo van zemlje i našim obiteljima, istaknula je Sanja Komar, reprezentativka u samostrelu.

Za momčad godine proglašeni su Valent i Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vrhunska godina je iza nas. Uspjeli smo osvojiti zlato na europskom i svjetskom prvenstvu, bolje od toga nismo ni mogli tako da smo presretni. Lakše je s bratom veslati, dijeliti te emocije, objašnjava Valent Sinković.

– Ovo je za nas velika stvar. Imali smo par sitnih ozljeda, nije to bilo bitno. Propustili smo dva natjecanja, ali to nas nije smelo na putu za svjetsko prvenstvo, za olimpijsku normu u Tokiju. Prezadovoljni smo s Europskim i svjetskim prvenstvom gdje smo odveslali sedam prekrasnih utrka koje smo točno zamislili kako želimo odveslati i tako smo i odveslali. To nisam je bila novost u dvojicu bez kormilara i nadam se da ćemo tako i sljedeće godine, kaže Martin Sinković.

Nagrada za fair play godine pripala je posadi reli Dakar-Danielu Šaškinu i Saši Bitermanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji mladi sportaš godine po izboru Sportskih novosti je plivač Franko Grgić, svjetski juniorski prvak na 1500 i 800 metara i svjetski juniorski rekorder na 1500.

– Tajna uspjeha je trening, disciplina, slušati trenera, dobrog sparing partnera Marina Mogića. Bez mene ne bi bilo njega, kao ni mene bez njega, kaže Grgić.

Sportska osoba godine je Nenad Bjelica, trener GNK Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako mi je drago da sam osvojio nagradu. Bila je stvarno velika konkurencija. Dobiti ovu nagradu je velika stvar za mene. Pokazali smo da možemo biti konkurentni kroz europsku ligu, gdje smo osigurali proljeće. Ove godine kroz Ligu prvaka s puno jačim momčadima koje imaju puno veće budžete, koji imaju bolje igrače. Nažalost, nismo ponovo uspjeli prezimjeti, to nam ostaje cilj za sljedeću, ističe Nenad Bjelica.

Sportaš godine za 2019. godinu je gimnastičar Tin Srbić.

– Prošlo je dvije godine od prve nagrade, sve mi je nevjerojatno da opet stojim ovdje i dobijem nagradu za najboljeg sportaša ispred ovakvih sportaša.Najveći izazov na olimpijskim igrama bit će mi uspostaviti kontakt s drugim natjecateljima, a za sportski dio znam da sam sposoban ostvariti dobre rezultate, kaže Tin Srbić.

Sportašica godine za 2019. godinu je atletičarka(disk) Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U Janici Kostelić sve sportašice vide velikog uzora, ona nam je pokazala da se može biti uspješan i ja sad idem njenim stopama, a predstoji velik rad da je i prestignem. Godina nije bila kakvom sam priželjkivala i nisam ispunila sve što sam priželjkivala. Godina je imala više padova nego uspona. Ne tražim izlike već uzrok i razlog da se neke stvari ne ponove pred finale sljedeće godine olimpijskih igara. Nakon dva olimpijskih zlata svi priželjkujemo treće, rekla je najbolja sportašica za 2019. godinu, Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.