Ovo je savršen kolač za sve koji vole kokos. Iako nekad znaju biti suhi, s ovim kolačem nećete imati taj problem jer ga dodatak kiselog vrhnja u biskvitu čini mekšim i sočnijim. U originalnom receptu ovaj kolač je napravljen bez malina i preliven čokoladnom glazurom, no ljubitiljema malina ovo će biti još bolje. Recept ovog jednostavnog kolača s malinama i kokosom donosi Jannette Razume i Slatki svijet.
Sastojci
5 jaja
120 g maslaca
130 g šećera
2 paketića vanilin šećera
250 g kiselog vrhnja
150 g kokosa
65 g glatkog brašna
350 g malina
Priprema
Bjelnjacima dodajte prstohvat soli i izmiksajte u čvrsti snijeg.
Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke pa miksajte još 2-3 minute. Dodajte kiselo vrhnje i suhe sastojke – brašno i kokos. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup veličine 20×30 cm, poravnajte i po vrhu posložite maline. Ako koristite zaleđene maline prethodno ih otopite i ocijedite.
Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Po želji kolač prelijte ganche kremom od bijele čokolade.
Izvor: narod.hr/Slatki svijet