Jednostavna torta od kokosa, šumskog voća i lagane kreme od milerama!

Jednostavna torta od kokosa, šumskog voća i lagane kreme od milerama!
Foto: slatkisvijet.com

Jednostavna torta od kokosa, šumskog voća i lagane kreme od milerama! Torticu sam pekla u malom Zenker kalupu promjera 20 cm, a ako ju želite peći u većem kalupu promjera 26-28 cm, sve sastojke jednostavno udvostručite – poručuje Slatki svijet koji donosi recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
Biskvit s kokosom
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 130 g maslaca sobne temperature
  • 100 g kokos mrvica
  • 80 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
Krema od šumskog voća
  • 200 g zaleđenog šumskog voća
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 20 g gustina
Krema s mileramom
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g milerama
Priprema

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon svakog dodavanja jaja smjesu dobro izmiksajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kokos mrvice pa kuhačom sve dobro izmiješajte.

Smjesu izlijte u Zenker kalup za tortu promjera 20 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit pecite 25-30 minuta na 170°C, čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.

Gustin razmutite u malo vode (oduzmite od ukupne količine). U manji lonac stavite zamrznuto šumsko voće, šećer, vodu i razmućeni gustin. Kuhajte voće na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kuhanu kremu od šumskog voća premjestite u zdjelu i ohladite na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Zatim dodajte šećer u prahu i mileram. Kremu još jednom kratko izmiksajte dok ne postane čvrsta. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit. Svaki sloj biskvita premažite jednakim slojem kreme od šumskog voća i bijele kreme. Tortu spremite u hladnjak do posluživanja, a najmanje na 4 sata.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.