Može li sjajni Poljak srušiti rekord legendarnog Gerda Müllera?

epa09185827 Bayern's Robert Lewandowski celebrates his 1-0 goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Borussia Moenchengladbach in Munich, Germany, 08 May 2021. EPA/MATTHIAS SCHRADER / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Nogometaši Bayerna deklasirali su sinoć Broussiju iz Monchengladbacha sa 6:0 te su tako na pravi način proslavili obranu naslova prvaka Njemačke. Naime, za Bayern je ovo deveti uzastopni naslov prvaka, a ponovno je briljirao sjani Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, poljski napadač zabio je tri gola te je tako došao do nevjerojatnih 39 golova ove sezone, jako je blizu rušenju rekorda legendarnog njemačkog golgetera Gerda Mullera. Podsjetimo, Muller je u sezoni 1971/1972 postigao 40 golova i Lewandowski će u preostale dvije utakmice imati priliku prestići legendu njemačkog i europskog nogometa.

Nakon utakmice Poljak je dobio zanimljivo pitanje njemačkih novinara, a ono je glasilo: ”Je li tražio od suigrača da mu dodaju lopte kako bi srušio rekord?”

“Ne, nisam. Ne radim takve stvari. Kad nešto previše želite uglavnom to na kraju ne napravite. Kad igraš za ekipu, dočekat ćeš priliku”, rekao je Lewandowski te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastavit ću davati sve od sebe za svoju momčad. Zahvalan sam što mi tako često asistiraju”, poručio je poljski golgeter.

Podsjetimo, do kraja sezone Bavarci će igrati s Freiburgom i Augsburgom, a Lewandowski će imati lijepu priliku prestići Mullera budući da je Bayern u predstojećim utakmicama veliki favorit.

Inače, Lewandowski je na najboljem putu za osvajanje Zlatne kopačke najboljeg strijelca te ga samo čudo može spriječiti da osvoji i taj individualni trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljak je za Bayern, podsjetimo, odigrao ukupno 327 utakmica i zabio je 292 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.