Lagana i kremasta: Torta od kokosa i jagoda

torta od kokosa i jagoda
Foto: Slatki svijet

Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj! Isprobajte laganu i kremastu tortu od kokosa i jagoda! Recept nam donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kora od kokosa

4 bjelanjka
150 g šećera
120 g kokosa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema od kokosa

4 žutanjka
600 ml mlijeka
80 g kokosa
100 g šećera
1 prašak za puding s okusom vanilije
1 želatina u prahu

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 ml slatkog vrhnja
500 g svježih jagoda
džem od jagoda

Priprema

Bjelanjke kratko izmiksajte. Zatim dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok ne potrošite sav šećer. Na kraju lagano umiješajte kokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno prekrili masnim papirom. Papir malo namastite i pobrašnite, tako će te biti sigurni da vam se kora neće zalijepiti prilikom vađenja.

Koru od kokosa pecite 30 minuta na 180°C, odnosno na 160°C ako imate pećnicu s ventilacijom.

Želatinu namočite prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane.

Žutanjke izmutite sa šećerom, malo mlijeka i pudingom. Ostatak mlijeka i kokos zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri otprilike 2 minute, dok se ne zgusne. U vruću kremu ubacite nabubrenu želatinu i dobro ju promiješajte tako da se želatina otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađenu kremu izmiksajte i pomiješajte s 200 ml tučenog slatkog vrhnja.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekla kora od kokosa. Obruč kalupa obložite masnim papirom.

Ohlađenu koru premažite tankim slojem džema od jagoda. Zatim nanesite polovicu kreme. Preko kreme posložite jagode koje ste uzdužno prerezali po pola. Jagode malo utisnite i premažite ih ostatkom kreme od kokosa.

Preko kreme premažite ostatak od 300 ml tučenog slatkog vrhnja. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan ukrasite tortu po želji i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.