Pavlova rolada s jagodama i bademima

Pavlova rolada
Foto: slatkisvijet.com

Kada tražite nešto lagano… Provjerite recept koji donosi slatkisvijet.com za super finu roladu s korom od bjelanjaka te svježim jagodama i bademima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Beze kora s bademima
4 bjelanjka
1 žlica gustina
1 žlica octa
170 g šećera
60 g bademovih listića

Nadjev
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
250 g svježih jagoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u snijeg, dodajte im gustin i ocat i opet kratko izmiksajte. Nastavite miksati bjelanjke slijedećih 5 minuta uz postupno dodavanje šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Kalup za pečenje (25×35 cm) prekrijte papirom za pečenje. Papir lagano namastite i posipajte brašnom tako da kasnije možete lakše izvaditi koru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Nutella keksi s lješnjacima

Snijeg od bjelanjaka ravnomjerno rasporedite po kalupu za pečenje i posipajte bademovim listićima.
Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160-170 °C. Ne brinite ako se tijekom pečenja kora napuše, kasnije će splasnuti. Pečenu koru ostavite 10 minuta u kalupu da se malo ohladi, a zatim ju premjestite na čisti komad papira za pečenje tako da strana s bademima bude okrenuta prema dolje. Ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme mascarpone sir izmiksajte sa šećerom pa pomiješajte sa tučenim slatkim vrhnjem. Kremu nanesite na ohlađenu koru. Preko kreme rasporedite na kockice narezane svježe jagode.
Koru pažljivo savijte u roladu i spremite u hladnjak do posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.