Kada tražite nešto lagano… Provjerite recept koji donosi slatkisvijet.com za super finu roladu s korom od bjelanjaka te svježim jagodama i bademima!
Sastojci
Beze kora s bademima
4 bjelanjka
1 žlica gustina
1 žlica octa
170 g šećera
60 g bademovih listića
Nadjev
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
250 g svježih jagoda
Priprema
Bjelanjke izmiksajte u snijeg, dodajte im gustin i ocat i opet kratko izmiksajte. Nastavite miksati bjelanjke slijedećih 5 minuta uz postupno dodavanje šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Kalup za pečenje (25×35 cm) prekrijte papirom za pečenje. Papir lagano namastite i posipajte brašnom tako da kasnije možete lakše izvaditi koru.
Snijeg od bjelanjaka ravnomjerno rasporedite po kalupu za pečenje i posipajte bademovim listićima.
Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160-170 °C. Ne brinite ako se tijekom pečenja kora napuše, kasnije će splasnuti. Pečenu koru ostavite 10 minuta u kalupu da se malo ohladi, a zatim ju premjestite na čisti komad papira za pečenje tako da strana s bademima bude okrenuta prema dolje. Ostavite da se ohladi.
Za pripremu kreme mascarpone sir izmiksajte sa šećerom pa pomiješajte sa tučenim slatkim vrhnjem. Kremu nanesite na ohlađenu koru. Preko kreme rasporedite na kockice narezane svježe jagode.
Koru pažljivo savijte u roladu i spremite u hladnjak do posluživanja.