Stiže sezona jagoda, pa objavljujemo jednostavni recept za tortice s ovim ukusnim voćem.
Sastojci za 10 tortica
▫️300 g glatkog brašna
▫️150 g maslaca
▫️40 g šećera u prahu
▫️1 žutanjak
▫️hladna voda
▫️200 g krem sira
▫️200 ml slatkog vrhnja
▫️naribana korica i sok 1 limuna
▫️2 žlice šećera u prahu
▫️250 g svježih jagoda
▫️2 žlice šećera u prahu
Priprema
U zdjelu prosijte brašno i šećer u prahu. Dodajte sol i na kockice narezan maslac. Rukama, odnosno prstima razmrvite maslac u brašnu pa umijesite lijepo, glatko tijesto. Vodu dodajte po potrebi, jednu po jednu žlicu. Tijesto spremite u vrećicu za zamrzavanje, oblikujte u disk i spremite u hladnjak na sat vremena.
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Od tijesta izrezujte krugove. Izrezano tijesto pažljivo utisnite u kalupe za mini pite. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Tortice pecite 10 minuta na temperaturi od 180°C, odnosno dok ne počnu rumeniti.
Jagode narežite na kockice, pomiješajte sa šećerom u prahu i ostavite sa strane da puste sok.
Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Dodajte krem sir, šećer u prahu te limunovu koricu i sok.
Ohlađene tortice punite jagodama i pripremljemom kremom. Tortice do posluživanja čuvajte u hladnjaku.