Sezonski hit: Isprobajte jednostavni tart od bundeve i jabuka

bundeve
Foto: Slatki svijet
Isprobajte mirisnu i slatku jesensku poslasticu, jednostavan i ukusan sezonski tart od lisnatog tijesta ispunjen jabukama i finim pireom od bundeve, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 240 g pirea od bundeve
  • 2+1 žlice šećera
  • 70 g krem sira
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog klinčića
  • 1 veća jabuka (250 g nakon guljenja i čišćenja)
Priprema

Odleđeno lisnato tijesto razvaljajte u krug i stavite u kalup promjera 26 cm. Izbodite tijesto vilicom pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Tijesto pecite nekih 10 minuta.

Tijesto će se tokom pečenja napuhati, ali kada se malo ohladi slobodno ga potapkajte žlicom. Tako ćete napraviti lijepi prostor za nadjev.

Nadjev pripremite tako da pire od bundeve i krem sir izmiksate uz dodatak 2 žlice šećera, ½ žličice cimeta te ½ žličice klinčića. Nadjev probajte pa ako vam nije dovoljno sladak možete dodati još šećera.

Jabuku ogulite i narežite na tanje ploške. Ploške jabuke posipajte mješavinom 1 žlice šećera i ½ žličice cimeta.

Nadjev od bundeve rasporedite preko lisnatog tijesta, samo pripazite neka vam ne ide preko rubova. Preko nadjeva posložite pripremljene jabuke.

Tart pecite još 15-ak minuta na 180°C.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.