Slasno i mirisno: Drobljenac sa svježim breskvama

drobljenac
Foto: Slatki svijet

Slastan, mekan i mirisan… drobljenac sa svježim breskvama! Topli drobljenac odlično se slaže sa sladoledom od vanilije. Isprobajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Nadjev s breskvama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 g svježih bresaka
3 žlice brašna
3 žlice šećera
1/2 žličice cimeta
sok od 1/2 većeg limuna
1/2 žličice limunove korice

Tijesto

125 g maslaca
130 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
120 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi.

Breskve operite i očistite od koštica. Polovice bresaka pomiješajte sa šećerom, cimetom, limunovom koricom i sokom te brašnom. Sve dobro izmiješajte pa rasporedite po dnu manjeg kalupa za pečenje (20×20 cm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaje izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljen i malo rashlađen maslac te brašno, prašak za pecivo i sol. Sjedinite sve satojke pa smjesu ravnomjerno nanesite preko bresaka.

Drobljenac s breskvama pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC, dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju.

Uz topli drobljenac poslužite kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.