Čokoladna poslastica za koju Talijani kažu da je bolja od sladoleda! Napravite i isprobajte, sigurno će vam se svidjeti!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za mini porciju*
2 jaja
40 g šećer
120 g čokolade
150 ml slatkog vrhnja
*Za pripremu veće porcije u kalupu cca 10×30 cm koristite sljedeću količini sastojaka: 4 jaja, 80 g šećer, 250 g čokolade i 450 ml slatkog vrhnja. Postupak pripreme je isti.
Priprema
Čokoladu nasjeckajte na manje komade i ostavite sa strane.
Jaja i šećer kratko izmiksajte, 1-2 minute. Zdjelu s izmiksanim jajima i šećerom stavite nad lonac s kipućom vodom i kuhajte ju na pari 6-8 minuta neprestano miješajući, dok ne dobijete gustu kremu.
Zdjelu s kuhanom kremom maknite sa strane pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Mutilicom miješajte smjesu dok se čokolada ne otopi. Ostavite kremu da se hladi na sobnoj temperaturi, povremeno ju promiješajte.
Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, nikako ne prečvrsto. Šlag umiješajte u mlaku kremu. Duguljasti kalup za kolače iz Zenker special mini linije obložite prozirnom folijom pa ulijte u njega pripremljenu čokoladnu kremu. Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći. Idući dan Semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.