Osim što se jako brzo i jednostavno priprema, ovaj tiramisu jako je lagan i ukusan. Ovo je verzija tiramisua s kremom bez jaja te s dodatkom svježih jagoda, piše Janette Razum na portalu Slatki svijet.
Sastojci
28 piškota (cca 250 g)
cca 300 ml kave
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanilije
2 žlice šećera u prahu
250 g svježih jagoda
kakao u prahu za posipavanje
Priprema
Skuhajte crnu kavu i ostavite ju sa strane da se ohladi.
Jagode operite, posušite i narežite na kockice.
Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa dodajte aromu vanilije, Mascarpone sir i šećer u prahu (prosijte ga). Kremu još kratko izmiksajte, otprilike pola minute.
Piškote kratko namočite u ohlađenu kavu i slažite na dno manjeg kalupa.
>Lažni tiramisu s višnjama, ali okus je pravi i – neodoljiv
Preko reda piškota namočenih u kavu premažite dio kreme pa posložite nasjeckane jagode. Zatim dodajte još malo kreme i sve lijepo zagladite. Posložite još jedan red piškota namočenih u kavu, a preko piškota namažite ostatak kreme. Kolač lijepo zagladite špatulom, a po želji možete napraviti i valove uz pomoć rebrastog strugača za tijesto.
Tiramisu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi. Prije posluživanja ga posipajte nezaslađenim kakaom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.