Za sve one koji se boje sirovih jaja u receptu za tiramisu, Slatki svijet donosi recept za jednako ukusan lažni tiramisu.
Sastojci
Piškote i preljev
28 piškota (cca 250 g)
cca 300 ml kave
Krema s višnjama
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
4 žlice soka od višanja
1 žličica arome vanilije
2 žlice šećera u prahu
200 g višanja iz kompota
Dekoracija
300 ml slatkog vrhnja
1 red naribane čokolade
kakao u prahu za
posipavanje
Priprema
Skuhajte kavu i ostavite ju sa strane da se malo ohladi. Višnje iz kompota stavite u cjedilo i ostavite sa strane da se dobro ocijede.
Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Zatim dodajte mascarpone sir, aromu vaniline, šećer u prahu i sok od višanja. Kremu još jednom kratko izmiksajte pa kuhačom lagano
umiješajte višnje.
Piškote umačite u ohlađenu kavu i slažite u Zenker kalup za brownie kolač ili bilo koji drugi kalup veličine cca 26×27 cm.
Preko piškota pažljivo nanesite polovicu kreme. Posložite još jedan red piškota umočenih u kavu pa nanesite ostatak kreme.
Vrh kolača ukrasite šlagom, kakaom u prahu i naribanom čokoladom.
Kolač do posluživanja spremite u hladnjak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa