Torta bez pečenja s kombinacijom koja će se svidjeti mnogim tortoljupcima!

Foto: slatkisvijet.com

Kombinacija bijele čokolade, maline i Jaffa keksa s punjenjem od malina malo će koga ostaviti ravnodušnim. Recept za tortu koju nije potrebno peći donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa

250 g mljevenog keksa (Petit Beurre i sl.)
125 g maslaca
5 žlica mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ganache od bijele čokolade

200 g bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja

Žele od malina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 g zamrznutih malina
60 g šećera
1 želatina u prahu (10 g)

Puding krema od maline

1 prašak za puding s okusom maline
300 ml mlijeka
80 g šećera
60 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

300 ml slatkog vrhnja
2 paketa Jaffa keksa s punjenjem od malina

Priprema

Kekse sameljite pa pomiješajte s otopljenim maslacem i mlijekom. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za pečenja (26 cm). Dno kalupa malo namastite, a stranice obložite masnim papirom. Tako ćete kasnije tortu lakše odvojiti od stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko tortu pripremate za rođendan ili neku drugu svečaniju prigodu, onda obruč od kalupa stavite na tanjur za torte pa tortu odmah slažite na njemu.

Preko podloge od keksa prelijte ganache kremu od bijele čokolade. Za pripremu kreme, slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.

Preko ganache kreme posložite Jaffa kekse tako da čokoladna strana bude okrenuta prema dole. Prije nego što počnete slagati kekse, tortu spremite nakratko u hladnjak kako ganache krema nebi otopila čokoladu s Jaffa keksa.

Želatinu pomiješajte s vodom prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane da nabubri. Maline ne morate odleđivati. Jednostavno ih kuhajte sa šećerom na laganoj vatri do vrenja, a zatim ih izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte prirpemljenu želatinu pa miješajte dok se želatina ne otopi. Umak od malina rashladite do sobne temperature, a zatim ga prelijte preko Jaffa keksa.

Tortu ponovo spremite u hladnjak.

Puding od maline razmutite s malo mlijeka. Ostatku mlijeka dodajte šećer i zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zugusne. Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Puding od malina premjestite u zdjelu za miksanje, vrh prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni puding izmiksajte s 50 ml slatkog vrhnja. Ostatak slatkog vrhnja (150 ml) zasebno izmiksajte u čvrsti šlag pa sjedinite s puding kremom.

Kada žele od malina očvrsne premažite ga pripremljenom kremom. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.

Ostatak slatkog vrhnja (300 ml) iskoristite za premazivanje gornjeg sloja torte i dekoraciju. Preostale Jaffa kekse također možete iskoristiti za dekoraciju, ako ne nestanu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.