Tradicionalni hrvatski recept: Kroštule

Foto: slatkisvijet.com

Fanjki, kroštule ili hroštule… tradicionalni hrvatski recept. Kroštule se pripremaju vrlo jednostavno, a jednako su ukusne tople i hladne!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

500 g glatkog brašna
2 jaja
3 žutanjka
1 žlica šećera
1 žlica ruma
10-12 žlica mlijeka
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

Jaja i žutanjke izmutite pjenjačom pa dodajte u brašno koje ste prosijali u veću zdjelu. Zatim dodajte šećer, rum i malo po malo mlijeka pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.

Tijesto malo premjesite pa razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i izrezujte dugačke i uske trake, približno 2×15 cm. Fanjke propletite na razne načine ili ih ostavite u obliku traka.

U dubljem loncu zagrijte ulje. Kada drvenu kuhaču uronite u ulje i oko nje se počnu stvarati mjehurići znati će te da ulje dovoljno zagrijano. Dodajte po nekoliko fanjaka i pecite ih uz neprestano miješanje dok ne poprime zlatno žutu boju, otprilike pola minute.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com