Ukusna i nježna: Troslojna Pavlova torta s osvježavajućim bobičastim voćem

Foto: Slatki svijet

Iako je za pripremu ovih kora potrebno odvojiti malo više vremena, Pavlova torta je vrlo ukusna i nježna torta s hrskavim, a ujedno i mekanim korama. Upotpunjena šlagom aromatiziranim limun šećerom te raznolikim bobičastim voćem, prava je ljetna poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Kore od bjelanjaka
8 jaja
260 g kristal šećera
2 paketića vanilin šećera
1 žlica gustina
1 žlica limunovog soka
prstohvat soli
Šlag krema
2 paketa šlag pjene
300 ml hladnog mlijeka
1 paketić limun šećera
Ostalo
500 g svježeg bobičastog voća
2 žlice bademovih listića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Na papir za pečenje iscrtajte tri jednaka kruga promjera 20 cm. Ja sam na jednom većem papiru nacrtala 2 kruga, a na manjem 1 krug. Papire okrenite naopako. Veći papir stavite na veliki lim za pečenje, a drugi na jedan manji. Papire za pečenje premažite s malo maslaca kako biste kasnije lakše odlijepili kore.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete snijeg. Zatim po malo dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati smjesu dok se sav šećer ne otopi. Probajte malo smjese, kada više ne osjetite kristaliće šećera među prstima znači da su bjelanjci dobro izmiksani. Na kraju dodajte prosijani gustin i limunov sok pa sve još kratko izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pripremljene limove, odnosno papire rasporedite smjesu u nacrtane krugove. Limove za pečenje stavite u pećnicu zagrijanu na 120 °C. Kore pecite otprilike 1 sat i 40 minuta, dok kore ne postanu čvrste i hrskave. Ja sam ih pekla istovremeno na dvije razine, a nakon sat vremena pečenja sam im zamijenila mjesta.

Pečene kore ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.

Bademove listiće tostirajte na tavici bez dodatka masnoće dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Premjestite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu šlag pjene, sadržaj iz pakiranja izmiksajte s hladnim mlijekom kako je navedeno u uputama na poleđini. Tijekom miksanja dodajte jedan limun šećer.

Na stalak za torte slažite red kora od bjelanjaka, red šlag pjene i svježeg voća. Vrh torte također ukrasite s malo šlag pjene, svježim voćem i tostiranim bademovim listićima.

Tortu spremite u hladnjak na sat vremena i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.