Foto: snimka zaslona

U ponedjeljak je nakon kratke i teške bolesti, raka jetara, u krugu svoje mnogobrojne obitelji preminuo Jose Maria Postigo. Chema, kako su ga zvali prijatelji i obitelj, otkrio je prije samo mjesec i pol dana da u dobi od 57 godina boluje od neizlječivog karcinoma. On i supruga Rosa Pich-Alguilera Roca su u 24 godine braka dobili 18 djece, od kojih je 3 umrlo.

Rosa Pich hrvatkoj je javnosti postala poznata po knjizi „Kako biti sretna s 1,2,3… djece?“ u izdanju Verbuma, u kojoj ova mama 18 djece, zaposlena na pola radnog vremena, otkriva kako se može biti sretan i „super se provoditi“ s djecom, bez obzira na to imate li ih 1, 2, 3 ili 18… S istom onom ljubavlju i optimizmom s kojom je prihvatila smrt svojih 3 djece te zahvalnošću za život s kojom je prihvatila svojih 7 sinova i 6 kćeri – Rosa Pich-Aguilera Roca bila je uz svog muža u posljednjim tjednima njegovog života.

Rosa i Chema Hrvatsku su posjetili više puta trenirajući moderatore udruge „Obiteljsko obogaćivanje“ koja u Hrvatskoj djeluje već 8. godinu i održava radionice o odgoju djece za roditelje. Jose Maria Postigo bio je i jedan od predavača na 1. Međunarodnoj konferenciji o obitelji koju je 2015. organizirala udruga U ime obitelji. Ispraćaj i misa zadušnica za Jose Mariu danas se održava u Barceloni, a misa zadušnica u Zagrebu održava se također danas, u 17:30 u crkvi sv. Obitelji, Avenija Marina Držića 31, Zagreb.

Izvor: narod.hr