Jelo s tjesteninom za pomoć spašenima u potresu koji je u srijedu pogodio središnji dio Italije prihvatilo je kao ideju više od 700 ugostitelja solidarizirajući se sa stradalima.
Autor ideje je Paolo Campana, rimski grafičar koji je na Staru godinu odlazio u Amatrice, jedno od planinskih sela pokošenih potresom. Ondje je s prijateljima sjedao za stol u Hotelu Roma kako bi kušao tjesteninu “all’amatriciana”, specijalitet s umakom od rajčica, komadićima svinjskog obraza i ovčjim sirom, nastao u tom selu. Danas je hotel u ruševinama.
Paolo Campana uputio je apel svim talijanskim ugostiteljima da dodaju na svoj meni jelo s tjesteninom all’amatriciana a od cijene odvoje dva eura koji će se isplatiti talijanskom Crvenom križu. Oko 700 ugostitelja već se odazvalo toj inicijativi u čitavoj Italiji pa čak i u inozemstvu.
Pedeseti festival tog tipičnog jela trebao se upravo održati ovog vikenda u sada razorenom selu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/h
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.