Bravo, Rumunjska – slijedi referendum o zaštiti braka!

Foto: Thinkstock

Rumunjski Ustavni sud potvrdio je da je u skladu s Ustavom zahtjev tri milijuna građana koji su zatražili promjenu Ustava kako bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene, a koju je inicirala građanska inicijativa “Koalicija za obitelj”.

Naime, 25. studenog prošle godine objavljena je predviđena promjena obiteljskog zakona u Ustavu, prema kojem bi se pojam “supružnici” promijenio u “muškarac i žena”, pri čemu bi ostatak zakona ostao nepromijenjen.

Novi članak 48, glasio bi ovako: “Obitelj – Obitelj je utemeljena na braku slobodno sklopljenom između muškarca i žene, potpuno ravnopravnih, kao i njihovim roditeljskim pravima i dužnostima da osiguraju odgoj, obrazovanje i poduku svoje djece”.

Rumunjska: 3 milijuna potpisa za zaštitu braka i obitelji u Ustavu

ILGA Europe i Amnesty International, zajedno s još dvije međunarodne i 24 domaće udruge tražili su pak od suda da odbaci tu građansku inicijativu kao protuzakonitu, piše Accept. Oni su naveli da će inicijativa redifinirati obitelj iz vjerske perspektive, te će “ograničiti pravo na privatnost i obitelj samohranim roditeljima i homoseksualnim parovima”. Uz to su naveli da je riječ o “kršenju načela jednakosti i nediskriminacije”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr