Europski parlament usvojio rezoluciju o Globalnim sporazumima o migracijama i izbjeglicama, HDZ-ova Zovko koautorica

Foto: fah

Europski parlament je u srijedu u Strasbourgu usvojio rezoluciju o napretku Globalnih sporazuma UN-a za sigurne, uredne i zakonite migracije i izbjeglice u kojoj se kao ključne mjere za rješenje pitanja globalnih migracija ističu suzbijanje siromaštva, gospodarski razvoj i zaštita ljudskih prava u zemljama iz kojih dolaze migranti.

Europski parlament je rezoluciju o napretku Globalnih sporazuma UN-a o migracijama i izbjeglicama usvojio na plenarnom zasjedanju u srijedu s 516 glasova.

Orban: Soros je na čelu velike mafijaške mreže, financira NVO i krijumčare ljudima

HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, jedna od koautorice rezolucije u ime Europske pučke stranke, sudjelovala je u utorak u Strasbourgu, zajedno s povjerenikom Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisom Avramopoulosom, u raspravi o napretku Globalnih sporazuma UN-a o sigurnim, urednim i zakonitim migracijama i izbjeglicama, priopćio je ured zastupnice.

Kako smo već pisali u veljači Ujedinjeni Narodi traže uspostavu globalnog mehanizma koji pokriva “sve dimenzije međunarodne migracije na holistički i sveobuhvatan način.

UN je na Glavnoj skupštini 2016. godine u Newyorškoj deklaraciji za migrante i izbjeglice izradio plan za sigurnu, urednu i regularnu migraciju koju je 2017. godine odlučio pretvoriti u globalni dogovor o migraciji. Sada je UN u 2018. godini, na Generalnoj skupštini odlučio održati međunarodnu konferenciju o međunarodnoj migraciji gdje bi uspostavili međunarodni dogovor o istoj.

Orban odgovorio na prijetnje iz Belgije: Borit ćemo se protiv onih koji žele promijeniti kršćanski identitet Europe

U dokumentu, Ujedinjeni Narodi zaključuju da će u rujnu 2018. godine biti održana međunarodna konferencija na kojoj će konačno biti usvojen globalni dogovor o izbjeglicama i migrantima kojeg su razvijali više od dvije godine. Zadnji sastanak dogodit će se u listopadu 2018. godine povodom “regionalnog savjetodavnog procesa”. Planirana je ministarska konferencija u sklopu partnerstva za migracije na putu svile; gdje će se razviti “Poziv na Akciju” po pitanju velikih gibanja migranata i izbjeglica.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina