UN nastavlja gdje je Bruxelles zapeo: Traže globalni dogovor o migraciji

Foto: Fah, commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr

“Ujedinjeni Narodi traže uspostavu globalnog mehanizma koji pokriva “sve dimenzije međunarodne migracije na holistički i sveobuhvatan način”. To je zabrinjavajuće, ocjenjuje V4report.

> Orban: Soros je na čelu velike mafijaške mreže, financira NVO i krijumčare ljudima

UN je na Glavnoj skupštini 2016. godine u Newyorškoj deklaraciji za migrante i izbjeglice izradio plan za sigurnu, urednu i regularnu migraciju koju je 2017. godine odlučio pretvoriti u globalni dogovor o migraciji. Sada je UN u 2018. godini, na Generalnoj skupštini odlučio održati međunarodnu konferenciju o međunarodnoj migraciji gdje bi uspostavili međunarodni dogovor o istoj.

> Viktor Orban: George Soros koristi Europsku Uniju za svoje ciljeve!

Globalni dogovor je značajna prilika za poboljšanje upravljanja migracijom, rješavanje izazova povezanih s današnjom migracijom i jačanje doprinosa migranata i migracija u održivom razvoju.”, tvrde na stranicama UN-a.

UN: neprihvaćanje muslimanskih izbjeglica podgrijava terorizam

“Glavni tajnik, u bliskoj suradnji s IOM-om (Međunarodna organizacija za migracije), razvio je plan rada za zemlje članice do ožujka 2017. kako bi se koristili relevantni procesi, mehanizmi i inicijative na području migracija”, navodi se u dokumentu koji sadrži tri faze.

> Ivica Šola: Europa i Sorosev sotonski osmijeh

U prvoj fazi između travanja i studenoga 2017. godine fokus je bio na konzultacijama sa zemljama članicama UN-a u New Yorku, Ženevi, Beču i na sjednicama Regionalnih ekonomskih komisija UN-a, gdje su članice dobile priliku dati svoj doprinos i prijedloge za budući “globalni dogovor”.

> UN poziva Trumpa da prihvati izbjeglice

U drugoj fazi od studenoga 2017. do siječnja 2018. godine voditelji ovoga plana će usvojiti savjete i prijedloge država članica UN-a te će odrediti konačnu skicu dokumenta o globalnom dogovoru.

Treća i završna faza traje od veljače do srpnja 2018. godine , te će njenim početkom zemljama članicama biti prikazan nulti nacrt globalnog dogovora, nakon čega će se po nekoliko dana svaki mjesec pregovarati i dogovarati sa zemljama članicama o implementacijama samog dokumenta.

> Viktor Orban o migrantima i Sorosu: Ako netko želi negdje živjeti, mora imati suglasnost te države i njezinih građana!

U dokumentu, Ujedinjeni Narodi zaključuju da će u rujnu 2018. godine biti održana međunarodna konferencija na kojoj će konačno biti usvojen globalni dogovor o izbjeglicama i migrantima kojeg su razvijali više od dvije godine. Zadnji sastanak dogodit će se u listopadu 2018. godine povodom “regionalnog savjetodavnog procesa”. Planirana je ministarska konferencija u sklopu partnerstva za migracije na putu svile; gdje će se razviti “Poziv na Akciju” po pitanju velikih gibanja migranata i izbjeglica.

> Viktor Orban: Soros podupire ilegalnu migraciju

Sorosevi prsti i oko UN-u?

Podsjetimo, američki milijarder George Soros obećao je 2016. uložiti 500 milijuna dolara u start up tvrtke, afirmirane kompanije, “inicijative s društvenim utjecajem” i poslove koje su pokrenuli izbjeglice i migranti, navodi N1.

“Naš cilj je da privatni sektor iskoristimo za javno dobro. Ove investicije imaju namjeru biti uspješne. Ali naš primarni fokus je da stvorimo proizvode i usluge koje doista koriste migrantskim zajednicama i njihovim domaćinima”, rekao je Soros.

Milijarder je investicije najavio dan nakon početka prvog summita Ujedinjenih naroda posvećenog pitanjima migranata i izbjeglica. Visoki povjerenik UN-a za migrante Philippo Grandi tada je izjavio da će investicije pomoći izbjeglicama u dobivanju samopouzdanja.

> (VIDEO) Orban odgovorio na prijetnje iz Belgije: Borit ćemo se protiv onih koji žele promijeniti kršćanski identitet Europe

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Početkom veljače 2018. Viktor Orban obratio se javnosti povodom prijetnji iz Belgije da će natjerati, ako treba i silom, zemlje Višegradske skupine da prihvate ilegalne imigrante koji su prepravili Europu u dramatičnoj migrantskoj krizi prije nešto više od dvije godine zahvaljujući katastrofalnom potezu njemačke kancelarke Angele Merkel.

U kolovozu 2015. Njemačka je jednostrano odlučila staviti izvan snage za sirijske migrante Dublinske propise Europske unije koji obvezuju migrante da zatraže azil u prvoj zemlji EU-a u koju uđu.

Stotine, a ponekad i tisuće ljudi svakodnevno su stizale iz Turske, preko Grčke, Makedonije, Srbije, i najprije preko Mađarske dalje u druge države EU. Nakon što je Mađarska sagradila zid prema Srbiji, migrantska ruta okreće se preko Hrvatske prema Sloveniji i drugim europskim državama. Većina ih se uputila prema Njemačkoj.

> Slovačka upozorava na rizik od terorizma zbog migranata

Njemačka je otada ublažila tu dobrodošlicu, nakon što je izazvala zastrašujuću migrantsku krizu kada je prema podatcima Frontexa samo u 2015. ušlo 1,800.000 migranata, među kojima i veći broj ekstremista, a europske države dovela pred ekonomsku krizu i trajnu izloženost terorističkim prijetnjama.

> Mladež CDU-a nezadovoljna Angelom Merkel

Njemačka useljenička politika nije nikoga spasila, već naprotiv, “prije ima mrtve na savjesti”, oštro je upozorio vodeći svjetski znanstvenik za migracije i oxfordski profesor Paul Collier kritiziravši njemačku politiku prema migrantima, a ovih se dana Angela Merkel zahvaljujući svojoj migrantskoj politici u samoj Njemačkoj bori za opstanak na vlasti.

Izvor: narod.hr