UN nastavlja gdje je Bruxelles zapeo: Traže globalni dogovor o migraciji

Foto: Fah, commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr

“Ujedinjeni Narodi traže uspostavu globalnog mehanizma koji pokriva “sve dimenzije međunarodne migracije na holistički i sveobuhvatan način”. To je zabrinjavajuće, ocjenjuje V4report.

> Orban: Soros je na čelu velike mafijaške mreže, financira NVO i krijumčare ljudima

UN je na Glavnoj skupštini 2016. godine u Newyorškoj deklaraciji za migrante i izbjeglice izradio plan za sigurnu, urednu i regularnu migraciju koju je 2017. godine odlučio pretvoriti u globalni dogovor o migraciji. Sada je UN u 2018. godini, na Generalnoj skupštini odlučio održati međunarodnu konferenciju o međunarodnoj migraciji gdje bi uspostavili međunarodni dogovor o istoj.

> Viktor Orban: George Soros koristi Europsku Uniju za svoje ciljeve!

Globalni dogovor je značajna prilika za poboljšanje upravljanja migracijom, rješavanje izazova povezanih s današnjom migracijom i jačanje doprinosa migranata i migracija u održivom razvoju.”, tvrde na stranicama UN-a.

UN: neprihvaćanje muslimanskih izbjeglica podgrijava terorizam

“Glavni tajnik, u bliskoj suradnji s IOM-om (Međunarodna organizacija za migracije), razvio je plan rada za zemlje članice do ožujka 2017. kako bi se koristili relevantni procesi, mehanizmi i inicijative na području migracija”, navodi se u dokumentu koji sadrži tri faze.

> Ivica Šola: Europa i Sorosev sotonski osmijeh

U prvoj fazi između travanja i studenoga 2017. godine fokus je bio na konzultacijama sa zemljama članicama UN-a u New Yorku, Ženevi, Beču i na sjednicama Regionalnih ekonomskih komisija UN-a, gdje su članice dobile priliku dati svoj doprinos i prijedloge za budući “globalni dogovor”.

> UN poziva Trumpa da prihvati izbjeglice

U drugoj fazi od studenoga 2017. do siječnja 2018. godine voditelji ovoga plana će usvojiti savjete i prijedloge država članica UN-a te će odrediti konačnu skicu dokumenta o globalnom dogovoru.

Treća i završna faza traje od veljače do srpnja 2018. godine , te će njenim početkom zemljama članicama biti prikazan nulti nacrt globalnog dogovora, nakon čega će se po nekoliko dana svaki mjesec pregovarati i dogovarati sa zemljama članicama o implementacijama samog dokumenta.

> Viktor Orban o migrantima i Sorosu: Ako netko želi negdje živjeti, mora imati suglasnost te države i njezinih građana!

U dokumentu, Ujedinjeni Narodi zaključuju da će u rujnu 2018. godine biti održana međunarodna konferencija na kojoj će konačno biti usvojen globalni dogovor o izbjeglicama i migrantima kojeg su razvijali više od dvije godine. Zadnji sastanak dogodit će se u listopadu 2018. godine povodom “regionalnog savjetodavnog procesa”. Planirana je ministarska konferencija u sklopu partnerstva za migracije na putu svile; gdje će se razviti “Poziv na Akciju” po pitanju velikih gibanja migranata i izbjeglica.

> Viktor Orban: Soros podupire ilegalnu migraciju

Sorosevi prsti i oko UN-u?

Podsjetimo, američki milijarder George Soros obećao je 2016. uložiti 500 milijuna dolara u start up tvrtke, afirmirane kompanije, “inicijative s društvenim utjecajem” i poslove koje su pokrenuli izbjeglice i migranti, navodi N1.

“Naš cilj je da privatni sektor iskoristimo za javno dobro. Ove investicije imaju namjeru biti uspješne. Ali naš primarni fokus je da stvorimo proizvode i usluge koje doista koriste migrantskim zajednicama i njihovim domaćinima”, rekao je Soros.

Milijarder je investicije najavio dan nakon početka prvog summita Ujedinjenih naroda posvećenog pitanjima migranata i izbjeglica. Visoki povjerenik UN-a za migrante Philippo Grandi tada je izjavio da će investicije pomoći izbjeglicama u dobivanju samopouzdanja.

> (VIDEO) Orban odgovorio na prijetnje iz Belgije: Borit ćemo se protiv onih koji žele promijeniti kršćanski identitet Europe

Početkom veljače 2018. Viktor Orban obratio se javnosti povodom prijetnji iz Belgije da će natjerati, ako treba i silom, zemlje Višegradske skupine da prihvate ilegalne imigrante koji su prepravili Europu u dramatičnoj migrantskoj krizi prije nešto više od dvije godine zahvaljujući katastrofalnom potezu njemačke kancelarke Angele Merkel.

U kolovozu 2015. Njemačka je jednostrano odlučila staviti izvan snage za sirijske migrante Dublinske propise Europske unije koji obvezuju migrante da zatraže azil u prvoj zemlji EU-a u koju uđu.

Stotine, a ponekad i tisuće ljudi svakodnevno su stizale iz Turske, preko Grčke, Makedonije, Srbije, i najprije preko Mađarske dalje u druge države EU. Nakon što je Mađarska sagradila zid prema Srbiji, migrantska ruta okreće se preko Hrvatske prema Sloveniji i drugim europskim državama. Većina ih se uputila prema Njemačkoj.

> Slovačka upozorava na rizik od terorizma zbog migranata

Njemačka je otada ublažila tu dobrodošlicu, nakon što je izazvala zastrašujuću migrantsku krizu kada je prema podatcima Frontexa samo u 2015. ušlo 1,800.000 migranata, među kojima i veći broj ekstremista, a europske države dovela pred ekonomsku krizu i trajnu izloženost terorističkim prijetnjama.

> Mladež CDU-a nezadovoljna Angelom Merkel

Njemačka useljenička politika nije nikoga spasila, već naprotiv, “prije ima mrtve na savjesti”, oštro je upozorio vodeći svjetski znanstvenik za migracije i oxfordski profesor Paul Collier kritiziravši njemačku politiku prema migrantima, a ovih se dana Angela Merkel zahvaljujući svojoj migrantskoj politici u samoj Njemačkoj bori za opstanak na vlasti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr