Fred Matić (SDP) napada Poljsku i netočno tvrdi da je pobačaj ljudsko pravo

Foto: Fah

SDP-ov eurozastupnik Predrag Fred Matić, kao izvjestitelj Europskog parlamenta za seksualno i reproduktivno zdravlje i prava žena, tvrdi da je “nedavno donesena odluka Ustavnog suda Poljske o dodatnom ograničavanju pristupa pobačaju težak udarac za stečena ljudska prava i za zdravlje i živote žena u Poljskoj i Europskoj uniji. Ono što posebno brine jest činjenica da se ovakve odluke donose u jeku pandemije te da se zdravstvena kriza instrumentalizira za približavanje potpunoj zabrani pobačaja u Poljskoj, a što je agenda ultrakonzervativnih snaga diljem Europe”, netočno tvrdi Matić, koji u Europskom parlamentu promiče i zastupa “progresivnu agendu”, odnosno nametanje pobačaja, kontracepcije i spolnog odgoja.

“Ovakve odluke zabrinjavaju i plaše i moraju biti upozorenje za cijelu Europsku uniju da je vrijeme za provođenje rasprave o činjenici da neke države članice kontinuirano krše temeljne vrijednosti Europske unije. Ne mogu se vječno skrivati iza argumenta nacionalnog suvereniteta i nadležnosti država članica. Pitanje ljudskih prava i temeljnih vrijednosti mora biti nadnacionalno pitanje.“, nabraja dalje netočno Matić.

“Dodatno je zabrinjavajuća i činjenica da većina ostalih država članica EU-a šuti o odluci koja dolazi iz Poljske, a jasno je da ovi regresivni trendovi nisu realnost samo u Poljskoj”, smatra Matić. “Očekivao bih i da premijer Plenković komentira ovu odluku iz Poljske i jasno svrsta Hrvatsku u društvo onih zemalja koje ne podržavaju eklatantno kršenje ljudskih prava i civilizacijski korak unazad. Posebice uzimajući u obzir činjenicu da su iste ultrakonzervativne snage aktivne i u Hrvatskoj i da i nas čeka donošenje Zakona o pobačaju, a za koji ponovno apeliram da se donese što prije i da se njime osigura legalan i dostupan siguran pobačaj. Kada šutimo, onda znači da podržavamo i pritom ostavljamo vrata otvorena za takav scenarij i u Hrvatskoj. Nedavne najave resornog ministra Beroša o obveznom savjetovanju prije pobačaja u Hrvatskoj korak su upravo u smjeru Poljske i moramo biti svjesni činjenice da ono što se jučer dogodilo u Poljskoj, sutra može postati realnost i u Hrvatskoj.“

Zastupnik Matić tvrdi da zakonske prepreke i zabrane pobačaja ne dovode do manjeg broja pobačaja već do izvođenja pobačaja u nesigurnim uvjetima. “Pobačaj je težak izbor, ali na kraju, to mora biti izbor.“ zaključno je ustvrdio Matić.

Podsjetimo, ne postoji ustavno niti ljudsko pravo na pobačaj. Pobačaj nije ljudsko pravo niti u jednom međunarodnom, obvezujućem dokumentu.

> LGBT lobiranje: Kako je predsjednica EK proširila neistine o Poljskoj i kako se Plenkovićeva vlada uključila u pritiske na Poljsku

> Platforma bliska Sorosu pohvalila 22 zastupnika iz 9 hrvatskih stranaka zbog borbe protiv pro-life kampanja

> SDP-ov Matić želi državama EU nametati pobačaj i spolni odgoj

> (VIDEO) Papa Franjo podržao zabranu pobačaja bolesne djece u Poljskoj

> Šeparović: Pobačaj nije niti ljudsko niti ustavno pravo!

> Andrijanić iz Poljske o neredima u toj zemlji: ‘Spekulira se o uključivanju njemačkih Antifa s ciljem rušenja vlasti’

> (VIDEO) Vidović Krišto (DP): ‘Ne postoji ni ljudsko ni ustavno pravo na prekid trudnoće. Ali postoji ljudsko i ustavno pravo na život’

Fred Matić, poznat po podrugljivom i uvredljivom izražavanju o hrvatskim braniteljima čiji je bio i ministar za vrijeme Milanovićeve vlade, sada se uključio u napade na Poljsku u kojoj se cijelo civilizirano društvo samoorganizira ovih dana i brane poljske crkve od ekstremnih ljevičara koje ih žele oskvrnuti. Od 22. listopada kada je Ustavni sud ukinuo eugenički pobačaj kojim se prekida život najviše djece s Downovim sindromom, traju nemiri koji postaju sve opasniji i sve više prijete eskalacijom u pravo fizičko nasilje.

“Vjerovao sam i vjerujem da svako dijete ima pravo na život“, kazao je poljski predsjednik Andrzej Duda, koji je podržao promjenu zakona u Poljskoj i koji je više puta rekao da pobačaj zbog tzv. eugeničkih razloga ne treba biti dopušten u Poljskoj.

Matić bio zadovoljan programom Von der Leyen

Fred Matić lani je potvrdio da su eurozastupnici njegova kluba glasovali za Von der Leyen jer nisu imali prigovora na njezin program.

„To smo učinili jer doista nismo imali prigovora na njezin program u kojem je bilo apsolutno sve za što se i SDP zalaže: od prava žena, do socijale“, rekao je Matić.

Zahvaljujući i Matićevoj podršci na čelu Europske komisije našla se bivša njemačka ministrica obrane, Njemica Ursula von der Leyen, koja se nedavno uključila u LGBT lobiranje i proširila neistine o Poljskoj vezane uz odnos prema homoseksualnim osobama u toj državi.

Tim pritiscima na Poljsku pridružila i Vlada Andreja Plenkovića. Nedavno smo pisali o nevjerojatnom pismu veleposlanika u Poljskoj kojim oni lobiraju za LGBT ideologiju i napadaju pravo Poljske da sama uređuje svoja unutarnja pitanja. Ovo pismo je, potpisao i hrvatski veleposlanik u Poljskoj, Tomislav Vidošević.

Neutemeljen napad na Poljsku započela je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u svojem govoru pred Europskim parlamentom.

Time je ponajprije napala Poljsku koja, u skladu sa svojim kršćanskim korijenima, ne dopušta tzv. homoseksualni “brak” niti da homoseksualni parovi udomljavaju i posvajaju djecu.

Predsjednica EK proširila lažne vijesti

Ursula von der Leyen je, kao predsjednica EK, lažno ustvrdila postojanje “zona u kojima nisu dobrodošle LGBTQI osobe”.

Već prije toga tu je vijest demantirao poljski ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro. Zibro je u intervjuu  istaknuo da takve zone ne postoje odnosno da postoje “zone slobodne od LGBT ideologije” te je upozorio da agresivno nametanje nečijih seksualnih sklonosti, nasilni zahtjev za omogućavanje “istospolnog braka” i posvajanje djece od homoseksualnih parova predstavlja ozbiljan problem.

Pismo možete pročitati ovdje.

Suprotno volji hrvatskih građana, kojih se 66% 1. prosinca 2013. izjasnilo za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca, hrvatski veleposlanik Tomislav Vidošević također je potpisao ovo pismo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr