OECD priznao: Masovna migracija Francusku košta čak 10 milijardi eura godišnje

Foto: Twitter

Masovna migracija košta francuske poreznike oko 10 milijardi eura godišnje, objavila je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Stvarni troškovi migracije trenutno su predmet velike rasprave u Francuskoj. Tako desni National Rally (RN), na čelu s Marine Le Pen, procjenjuje da bi troškovi mogli biti između 10 i 70 milijardi eura godišnje, kada se dodaju drugi povezani troškovi, prenosi franceinfo.

Dodatni troškovi mogu uključivati smještaj, medicinske beneficije, skrb o maloljetnicima bez pratnje i druge socijalne naknade za migrante, kao i sve povezane troškove azilanata i ilegalca.

Izvještaj objavljen prošlog mjeseca procjenjuje da svaki maloljetni ilegalni migrant francuskog poreznog obveznika košta otprilike 50 000 eura godišnje. S 41.000 maloljetnih migranata u zemlji, to godišnje porezne obveznike stoji dvije milijarde eura.

Izvještaj OECD-a kaže da migranti donose oko četiri milijarde eura godišnje, no taj podatak i dalje ostavlja francuske porezne obveznike s velikim deficitom s obzirom da broj migranata godišnje raste.

>(FOTO, VIDEO) Macron – nova nacionalna sramota Francuske

>Hrvatska ne ulazi u OECD, odgođeno širenje organizacije koja zastupa tržišno gospodarstvo

Posljednjih nekoliko godina zaredom, Francuska je postavila rekordne brojke u pogledu zahtjeva za azilom. Samo u 2018. godini podnesena su 123.000 zahtjeva za azil.

Početkom ovog tjedna francuski parlament raspravljao je o temi imigracije s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom rekavši da zemlja ne bi trebala biti “previše atraktivna” za migrante.

Nasuprot tome, liderica NR-a Marine Le Pen kritizirala je Macrona jer je previše “mekan” glede mmigracija te je nedavno predložila nacionalni referendum o tom pitanju.

“Ovo su pitanja za koja Francuzi imaju pravo na odgovore jer je proteklih 30 godina provedena imigracijska politika suprotna njihovoj volji”, rekla je Le Pen.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/franceinfo.fr