Predsjednik mađarskog parlamenta: ‘Svijet je u globalnom ratu dviju strana čiji se stavovi ne mogu pomiriti’

Foto: fah

Svijet je uključen u globalnu bitku dviju strana čiji se stavovi ne mogu pomiriti, rekao je predsjednik mađarskog parlamenta László Kövér u srijedu na Katoličkom radiju u jednom od njegovih prilično rijetkih, ali uvijek otvorenih medijskih istupa.

“S jedne strane stoje oni koji misle da može postojati demokracija utemeljena na bezgraničnim slobodama, dok su s druge strane oni koji vjeruju da se demokracija može graditi samo na ravnoteži reda i slobode”, rekao je Kövér. “Demokracija ne može biti u suprotnosti s voljom ljudi, ali čini se da je to trend u današnjoj Europi.”

Također je rekao da je budućnost Europske unije neizvjesna i da ona možda neće postojati još dulje od desetljeća, piše RMX.news.

O sudskoj odluci protiv gradića Gyöngyöspata

Govoreći o kontroverznoj sudskoj odluci u slučaju segregacije Roma, Kövér je rekao da mala manjina želi ​​velike količine novca uz pomoć odvjetnika i “Sorosovih zakulisnih ovlasti”. Zakon i pravda ne mogu se jedni drugima suprotstavljati “, rekao je Kövér.

Početkom siječnja Vrhovni sud Mađarske (Curia) presudio je da mali mađarski grad Gyöngyöspata mora platiti ukupno 100 milijuna forinti (303.200 eura) kao odštetu obiteljima 62 romske djece koja su bila u odvojenoj učionici nekoliko godina.

Segregacija je započela 2003., kada premijer Viktor Orbán nije još bio na vlasti.

Sudski postupak u ime obitelji pokrenula je, koordinirala i financirala fondacija “Šansa za djecu u nepovoljnom položaju”, koja je dio mreže mađarskih nevladinih organizacija Georgea Sorosa. Novčana kazna će općinu Gyöngyöspata s 2.476 stanovnika imati za posljedicu neizdrživu financijsku situaciju, jer je kazna jednaka gradskom proračunu za dvije godine.

Govoreći o nedavno odobrenim strožim kućnim propisima u parlamentu za sprečavanje nepristojnog ponašanja, Kövér je rekao da su u parlament nedavno izabrani elementi mlađe generacije kojima „nedostaje obrazovanje“,

Kövér je rekao da je dio nove generacije više zainteresiran za generiranje skandala koji će se gledati na društvenim mrežama nego ozbiljnih rasprava.

“Glavno im je kako se oni mogu plasirati na internet”, rekao je Kövér. “Argumenti ili slušanje drugog stava više nisu važni.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rmx.news