Zbog pandemije koronavirusa vozači u Beču neće morati plaćati naknadu u zonama za parkiranje

The shined underground garage with the moving cars and parked cars. parkiranje auti parking garaža

„Za vrijeme trajanja izvanredne situacije zbog koronavirusa ukidamo zone za kratkotrajno parkiranje“, objavio je bečki gradonačelnik, Michael Ludwig, 16. ožujka na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici.

Što to točno znači? Vozači u spomenutim parkirnim zonama austrijske prijestolnice sada su oslobođeni svih vrsta naknada koje su se naplaćivale putem parkirnih karata, parkirališnih automata ili SMS-poruka, a uz to više ne trebaju voditi računa ni o maksimalnom dopuštenom vremenu parkiranja. Svi ostali propisi ostaju na snazi pa je tako i dalje zabranjeno oduzimanje označenih parkirnih mjesta osobama s invaliditetom i svako drugo zaustavljanje na mjestima gdje to prema prometnim pravilima nije dopušteno.

U Gradu se nadaju da će ovom mjerom prije svega smanjiti broj ljudi koji još koriste sredstva javnog prijevoza te time dodatno suzbiti opasnost od zaraze, poručuju iz Inozemnog ureda Grada Beča. „Ovo je moguće jer smo uspjeli ponuditi izrazito povoljna parkirna mjesta u bečkim javnim garažama“, objasnio je gradonačelnik Ludwig. Dosad je osigurano oko 30.000 takvih garažnih mjesta, a dnevna tarifa za jedno mjesto iznosi samo 5 eura. Stoga je član gradskog poglavarstva za financije, Peter Hanke, posebno zahvalio bečkim upraviteljima javnih garaža bez čije podrške ova korisna mjera ne bi bila moguća.

Bečka dogradonačelnica i članica gradskog poglavarstva za promet, Birgit Hebein, naposljetku je objasnila da ova nova mjera osobito koristi svim onim Bečankama i Bečanima koji još uvijek moraju ići na posao te svojim iznimnim trudom pomažu da grad u ovoj situaciji i dalje funkcionira.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr