Bez lustracije nema prosperiteta

Foto: Fah, Roberta F., commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr

Komentar čitatelja

Nakon istupa Vidović Krišto upitali smo USUD o Šeparovićevoj službi u JNA

Hvala portalu, to je uloga javnih medija.

Bez LUSTRACIJE nema prosperiteta ovog društva ni države.
Političari, gospodarstvenici, drukeri i razni mešetari, koji su životna iskustva stekli u totalitarnom sustavu vrijednosti, po načelima: snađi se druže i izumitelji dogovorne ekonomije, nisu u stanju udovoljiti kvalitetama koje zahtjeva moderno društvo i gospodarstvo. Zalažem se da im se oproste sva zlodjela tijekom totalitarističkog perioda, radi mirnijeg suživota.
Ne osuđujem te ljude, ali uljudnim zakonom ih treba onemogućiti u kočenju modernijeg razvoja u politici, gospodarstvu i demokraciji. Pri tome obične doušnike ne smatram predmetom lustracije.
Kako su Njemačka, Češka i sve ostale države provele lustraciju i u nju utrošile milijarde dolara? Zar su oni svi “glupi”? I nakon toga su gospodarski eksponencijalno rasli, a mi gospodarski propadamo i ne provodimo lustraciju. Oni su “glupi” jer su to napravili, a mi smo “pametni” pa propadamo“ … citat poštovane političarke K. V. Krišto.
Kako se životno iskustvo prenosi na potomstvo, vrijedan je pažnje prijedlog iz Poljske, da se lustracijom obuhvate djeca i unuci lustriranih.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Fah, Roberta F., commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr