Eh, žalosti naša

Komentar čitatelja

Vodstvo Hrvata u Srbiji: Rješavanje otvorenih pitanja smanjilo bi tenzije

Iohannes – 02.08.2016.

Eh, žalosti naša. Zbog stalne buke partitokrata u RH, zaboravi se čovjek i smetne na već 26 godina svakodnevne probleme ostalih članova vlastitoga naroda. A Hrvati u Srbiji i u zemljama pod velikosrrpskom vlasti su posebno ugrožene skupine Hrvata.
U Vojvodini su velikosrbi Hrvate razbili sa zlostavljanjem i ubijanjima, pa su desetine tisuća morale iseliti pred prijetnjama smrću. Neki su, da bi opstali i ostali na svome, bili prisiljeni i odreći se hrvatstva, pa su se na popisu stanovništva izjašnjavali što neodređeno, što Jugoslavenima, a čak 20.000 Hrvata je bilo prisiljeno narodnosno se izjasniti Bunjevcima!
Taj zločin protiv Hrvata jednak je kao i onaj što su nam Turci radili u srednjem vijeku u zemljama Hrvata koje su bili okupirali, kad su Hrvate koji se nisu htjeli odreći vjere svojih otaca tretirali ljudima drugoga reda. I tada je mnoštvo zbog nemogućih životnih uvjeta prelazilo na islam.
Između otvorenih pitanja, neizostavno bi moralo biti i pitanje vraćanja dostojanstva svima Hrvatima u Srbiji, posebice “neizjašnjenjima” i Bunjevcima, s vraćanjem ih u hrvatsku maticu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: pixabay