Ne podnosi mirotvorne ljude

Zagreb, 12.01.2021. - Na simboličan način u 12 sati održali su se skupovi podrške stanovništvu Banovine pogođenom potresom i to u Hrvatskoj na zagrebačkom Jezuitskom trgu i u Srbiji na beogradskom Kalemegdanu, kod spomenika “Ribar” kipara Simeona Roksandića. Na fotografiji Milorad Pupovac. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Komentar čitatelja

Plenkovićev koalicijski partner poručio biskupu Košiću kako ima ‘ozbiljno zagađen um’

Milorad Pupovac ne podnosi mirotvorne ljude s jasnim i čvrstim stavom, kako dr. Ivana Šretera, tako ni biskupa Košića.

Jasno je da se aktualna vlast ne može poistovjetiti s likom dr. Ivana Šretera. Kako bi se Plenković i Pupovac uopće mogli poistivjetiti s riječima dr. Šretera: “Želimo da nas se okane karijeristi koji su radi svoje karijere spremni prodati nas takozvanoj Krajini i Srbiji…”?

Govor ISTINSKOG mirotvorca dr. Ivana Šretera u Pakracu:

Pogledavši ovaj snimak ne može se previdjeti koliko je dr. Ivan Šreteru bilo stalo do razgovora, do dijaloga. U njegovoj osobi se pokazala demokracija u svojem najboljem, najsjajnijem izdanju! Da, dr. Ivan Šreter se s pravom može nazvati hrvatskim Gandijem. A može se i reći da je bio na tragu duha i misli velikog židovskog filozofa Martina Bubera koji je u svojim djelima i svojim životom osvijetlio dijalog kao temeljni antropološki princip, koji je prokazao monologizam i njegovu pogubnost. (Najpoznatije Buberovo djelo nosi naslov „Ich und du; Ti i ja“. Poznati njegov citat: „Alles wirkliche Leben ist Begegnung; Sav stvarni život jest susret.“)

Ova zemlja je suha, žedna, bezvodna s ljudima poput Plenkovića i Pupovca. Ova zemlja treba hrabre Stepince i Šretere, ljude susreta i dijaloga, više nego kišu!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah