Agrokor: Završena prijava tražbina

Foto: fah

Završen proces prijave tražbina unutar postupka izvanredne uprave tijekom kojega je urudžbirano 8.148 pošiljki, a trenutno je digitalizirano 11.659 prijava tražbina, što čini otprilike 99 posto zaprimljenih prijava, izvijestili su u utorak iz Agrokora.

“Očekujemo da bi ukupna brojka tražbina mogla biti veća za otprilike stotinjak dodatnih tražbina. I u drugom dijelu procesa prijave sudjelovao je veliki broj vjerovnika koji su svoje tražbine prijavljivali sukladno zadanim procedurama i obrascima,“ rekla je izvršna direktorica u Agrokoru Marta Bogdanić.

Iz koncerna navode kako su svi vjerovnici intenzivno komunicirali s timom za prijavu tražbina te tako dobivali upute vezano za način prijave tražbina i način postupanja.

“Završetkom ovih procesa Agrokorova baza podataka o prijavljenim tražbinama sadrži potrebne informacije za daljnje procesuiranje i utvrđivanje tražbina. Zakonom predviđen rok za obradu i usklađivanje zaprimljenih tražbina vjerovnika povezanih i ovisnih društava je 60 dana, nakon čega slijedi objava utvrđenih iznosa tražbina na ploči Trgovačkog suda u Zagrebu”, zaključuju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/gs