Dubrovačke Kupare vlada će “iznajmiti” na jedno stoljeće

Vlada je u četvrtak u Sabor uputila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na donošenje obavijesti o namjeri davanja koncesije i dodjeli koncesije na pomorskom dobru, u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, radi realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari.

Prijedlog o davanju suglasnosti upućuje se u Hrvatskom saboru radi davanja suglasnosti, kako bi se obvezujući krug natječaja za Kupare mogao raspisati za koncesijsko razdoblje od 99 godina.

Ukupna površina pomorskog dobra koja se želi dati u koncesiju, u okviru turističkog razvojnog projekta Kupari I, iznosi nešto manje od 79 tisuća četvornih metara, od čega je površina kopnenog dijela 32,5, a akvatorija 46,3 tisuće četvornih metara. Unutar obuhvata područja, koje se daje u koncesiju, nalazi se luka otvorena za javni promet lokalnog značaja.

Kupari - karta

Na lokaciji Kupare predviđena je izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina. Na lokaciji Kupari 1 nalaze se devastirani objekti – bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Planira se obnova hotela s ukupnim smještajnim kapacitetom od maksimalno 1.500 kreveta, a visina investicije procjenjuje se na 200 milijuna eura.
Kupari- iz daljine
Očekuje se da Sabor o tome odlučuje na svom prvom ovogodišnjem zasjedanju. Bude li tako, mogle bi se ostvariti najave iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom DUUDI-ja s kraja prošle godine da bi se natječaj za Kupare mogao objaviti u veljači.
Kupari-plaža 1
Objava tog natječaja čeka se već skoro godinu dana, tijekom kojih je nekoliko puta najavljivan. Nakon provedenog prvog, neobvezujućeg kruga u prvom tromjesečju prošle godine, pismim

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah