Sporazumno okončan ugovor o radu prije kraja mandata predsjednika Uprave Viktora Lenca

Foto: Fah

Nadzorni odbor riječkog brodogradilišta Viktor Lenac prihvatio je prijedlog predsjednika Uprave Aljoše Pavelina o sporazumnom okončanju njegova ugovora o radu na toj poziciji, izvijestili su u ponedjeljak iz Viktora Lenca.

Kako stoji u obavijesti brodogradilišta objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), ‘predsjednik Uprave prestaje s radom u društvu 25. ožujka 2019. godine’.

Ne navode se razlozi sporazumnog okončanja njegova ugovora o radu. Pavelin je na čelu Viktora Lenca od početka svibnja 2016. godine, s mandatom na na pet godina.

U obavijesti se napominje i da će do odabira i imenovanja novog predsjednika Uprave funkciju vođenja tvrtke preuzeti članica Uprave Sandra Uzelac.

U 2018. zabilježen gubitak od 21,5 milijuna kuna

Brodogradilište Viktor Lenac je član Palumbo grupe, a lani je zabilježilo gubitak od 21,5 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća objavljenog krajem veljače ove godine.

Lenac je u prošloj godini zabilježio snažan pad ukupnih prihoda, za 51,1 posto, sa 521,2 milijuna kuna u 2017. godini na 254,8 milijuna kuna u 2018. godini. Ukupni su rashodi, pak, pali za 41,9 posto, na 276,3 milijuna kuna.

Brodogradilište Viktor Lenac lani poslovalo s gubitkom od 21,5 milijuna kuna

Samo u četvrtom tromjesečju prošle godine gubitak Lenca iznosio je 9,6 milijuna kuna. Time je, unatoč velikom broju projekata remonta, njih više od 80, koje je Lenac dovršio tijekom 2018. godine ukupan gubitak poslovne godine dosegnuo visinu od 21,5 milijuna kuna, naglašavalo se u izvješću.

Ostvareni gubitak smanjio je visoku razinu likvidnosti, koju je brodogradilište osiguralo iznadprosječnim rezultatima u 2017. godini, no napominje se da ono i dalje redovno podmiruje sve svoje obveze prema radnicima, dobavljačima i financijskim institucijama.

Također se napominje da offshore industrija u geografskom području koje gravitira Lencu ne pokazuje znakove oporavka u prošloj godini.

Izvor: narod.hr/hina