Vukovarsko-srijemska županija pomaže kupnjom domaćih proizvoda od OPG-ova

Foto: Thinkstock

Vukovarsko-srijemska županija otkupila je od dvadesetak OPG-ova sa svoga područja poljoprivredne proizvode koji će posredstvom Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u povodu uskrsnih blagdana biti donirani socijalno ugroženim građanima, a dio proizvoda ići će i stradalnicima potresa u Zagrebu.

“Putem donacije prehrambenih artikala, proizvedenih na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima naše županije, nastoji se pomoći našim malim proizvođačima i gospodarstvenicima da, u uvjetima poremećenih odnosa na tržištu, ostvare barem dio planiranih prihoda, te hrana, osobito sezonskog i ograničenog roka uporabe, dođe do onih kojima je životno potrebna”, izvjestili su iz Vukovarsko-srijemske županije.
Osim donacije socijalno ugroženim građanima, dio proizvoda će se putem Crvenog križa i Caritasa usmjeriti i prema stradalnicima nedavnog potresa u Zagrebu, navodi se dodajući kako kako je županija za provedbu akcije izdvojila iz proračuna oko pola milijuna kuna.
Navodi se i kako se Vukovarsko-srijemska županija u akciju uključila odričući se podjele ‘uskrsnica’ djelatnicima te kako je operativni dio posla oko organizacije, otkupa, prijevoza i distribucije proizvoda obavio Agro-klaster d.o.o., čiji je osnivač županija.
“U ovoj teškoj situaciji kada se borimo protiv pandemije koronavirusa, u kojoj se teško plasiraju poljoprivredni proizvodi, želimo na ovaj način pomoći našim proizvođačima domaće hrane da svoje viškove ipak distribuiraju i ostvare dio prihoda za svoj rad, a time ujedno pomoći i najpotrebitijima s donacijom hrane od naših vrijednih OPG-ova.”, izjavio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U akciju su se uključile i ustanove te trgovačka društva, kojima je osnivač Vukovarsko – srijemska županija, a od proizvođača otkupljeni su suhomesnati proizvodi, domaći sir, povrće, jaja, voćni sokovi, tjestenina, orašasti plodovi i drugi prehrambeni proizvodi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina