Preminuo Dragutin Majsak jedan od najboljih restoranskih profesionalaca u Hrvatskoj

Majsak
Foto: Facebook / Restoran Vinodol

U Zagrebu je u 56 godini od posljedica moždanog udara preminuo Dragutin Majsak, legenda zagrebačke i hrvatske restoranske industrije. Drago Majsak radio je u Vinodolu dulje od trideset godina. Kao Vinodolov šef sale izvanredno je vodio servis restorana koji je u vrijeme samo jednog ručka ili večere morao poslužiti i po nekoliko stotina gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dragi naši gosti i prijatelji restorana Vinodol,
danas nas je napustio veliki čovjek, prijatelj, kolega, šef konobara, ober i naša hodajuća legenda Drago Majsak.
Zahvalni smo Gospodinu na svim godinama provedenim s njim koje je ispunjavao vedrinom, ljubaznosti i svojom autentičnošću!
Dragi naš Drago hvala ti od srca za sve divne trenutke provedene s tobom. Zbogom u vječnosti! Vole te tvoji Vinodolci”, objavili su iz poznatog zagrebačkog restorana Vinodol na Facebooku.

U reportaži Jutarnjeg lista, majstorica roštilja Kristina Radalić kazala je o Majsaku: “Na pitanje što mu je najvažnije, bez razmišljanja odgovorio mi je jednom riječju – povjerenje. “Gostima treba dati takvu uslužnost i kvalitetu koji će učini da se kod nas osjećaju sigurno. Onda se oni vraćaju.” znao je reći. Također, pitala sam ga je li mu ikad dosadio posao u ugostiteljstvu. Kratko je i ponovno bez dvojbi odgovorio da nije i da svako zadovoljno lice za stolom njemu daje novi polet. Uz tako veliki broj ljudi koji sjedne u restoran česte su i pohvale, ali i kritike. Iako ih je u servisu svojevremeno bilo tridesetak, Drago nam je otkrio kako komentare gostiju odmah prenose kuhinji kako bi svi zajedno bili što bolji”.

>Boban o teškim danima pred ugostiteljima: ‘Prvi je tjedan došašća tjedan nade, a mi je nismo osjetili’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Majsak ove je godine Gault Milleauovu nagradu za najboljeg šefa sale u Hrvatskoj. “Doživio je to kao krunu karijere,” kazao je za plavakamenica.hr Dražen Boban, vlasnik Vinodola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.