U Zagrebu je u 56 godini od posljedica moždanog udara preminuo Dragutin Majsak, legenda zagrebačke i hrvatske restoranske industrije. Drago Majsak radio je u Vinodolu dulje od trideset godina. Kao Vinodolov šef sale izvanredno je vodio servis restorana koji je u vrijeme samo jednog ručka ili večere morao poslužiti i po nekoliko stotina gostiju.
“Dragi naši gosti i prijatelji restorana Vinodol,
danas nas je napustio veliki čovjek, prijatelj, kolega, šef konobara, ober i naša hodajuća legenda Drago Majsak.
Zahvalni smo Gospodinu na svim godinama provedenim s njim koje je ispunjavao vedrinom, ljubaznosti i svojom autentičnošću!
Dragi naš Drago hvala ti od srca za sve divne trenutke provedene s tobom. Zbogom u vječnosti! Vole te tvoji Vinodolci”, objavili su iz poznatog zagrebačkog restorana Vinodol na Facebooku.
U reportaži Jutarnjeg lista, majstorica roštilja Kristina Radalić kazala je o Majsaku: “Na pitanje što mu je najvažnije, bez razmišljanja odgovorio mi je jednom riječju – povjerenje. “Gostima treba dati takvu uslužnost i kvalitetu koji će učini da se kod nas osjećaju sigurno. Onda se oni vraćaju.” znao je reći. Također, pitala sam ga je li mu ikad dosadio posao u ugostiteljstvu. Kratko je i ponovno bez dvojbi odgovorio da nije i da svako zadovoljno lice za stolom njemu daje novi polet. Uz tako veliki broj ljudi koji sjedne u restoran česte su i pohvale, ali i kritike. Iako ih je u servisu svojevremeno bilo tridesetak, Drago nam je otkrio kako komentare gostiju odmah prenose kuhinji kako bi svi zajedno bili što bolji”.
Gospodin Majsak ove je godine Gault Milleauovu nagradu za najboljeg šefa sale u Hrvatskoj. “Doživio je to kao krunu karijere,” kazao je za plavakamenica.hr Dražen Boban, vlasnik Vinodola.
Tekst se nastavlja ispod oglasa