Ružica Vukovac u utrci za ministricu poljoprivrede

fah

Iako su imena kandidata za ministarske pozicije iz kvote Mosta utvrđena, ni nakon sjednice njihova Nacionalnog vijeća u utorak nitko od sudionika sastanka nije o njima htio govoriti, samo je Ružica Vukovac, o kojoj mediji nagađaju da je buduća ministrica poljoprivrede, neizravno potvrdila kako će ići kod mandatara Tihomira Oreškovića na razgovore.

Lider Mosta Božo Petrov i dalje je ponavljao kako “Most neće ići van” s imenima kandidata.

Saborski zastupnici Juro Martinović i Ivan Lovrinović, za koje mediji spekuliraju da imaju ambicije ući u Vladu, nisu htjeli potvrditi jesu li na popisu ministarskih kandidata koji je, po riječima Petrova, konačno utvrđen u ponedjeljak.

I dok je Martinović tek potvrdio da je popis kandidata utvrđen, Lovrinović je novinare uputio da odgovor je li on na njemu potraže kod Petrova.

“To vam u ovom trenutku ne mogu reći. Rekli smo da nećemo izlaziti s potencijalnim kandidatima, dobit ćete usuglašena imena”, pojašnjavao je novinarima Petrov.

Ponovio je kako je u ponedjeljak napravljen popis potencijalnih kandidata. “Na kraju će jedino ime koje iziđe biti ono koje će biti usuglašeno između Mosta, Domoljubne koalcije i gospodina Oreškovića, tako da o imenima potencijalnih kandidata nećete ništa čuti”, rekao je Petrov.

Za svaki Mostov resor dat će dva plus jednog kandidata. “Bit će dva kandidata koja će ići kod Oreškovića, plus jedan mogući za zamjenu. Sveukupno će biti sa zamjenama 18 kandidata. Mi smo rekli da ćemo inzistirati da to budu stručne osobe, mogu biti nestranačke, mogu biti stranačke, ali one moraju biti stručne”, rekao je Petrov.

Ako mandataru ne bude po volji nijedan od predloženih, moći će i on predožiti svoje kandidate. Razgovori Oreškovića s kandidatima Mosta počinju danas, kaže Petrov.

Potvrdio je i da će se on danas sastati s Oreškovićem i šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, no vrijeme i mjesto nije otkrivao jer, kaže, nije riječ o timskom sastanku.

“Danas neće biti timski sastanak nego sastanak nas trojice, kao što bude skoro svaki dan”, pojasnio je, te na pitanje je li vidio popis kandidata Domoljubne koalicije odgovorio kako je to jedna od stvari koje će se danas vjerojatno proći.

Ružica Vukovac novinarima je na pitanje hoće li biti ministrica poljoprivrede rekla kako ona “jedina živi poljoprivredu”, pa smatra da joj je to prednost. “Ali, vidjet ćemo što će mandatar Orešković tražiti”, rekla je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah