Karamarko: Demokratizirat ćemo društvo

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, objavio je u nedjelju da borba za istinu i suvremenu demokratsku državu, koja se temelji na Domovinskom ratu i srednjoeuropskoj demokratskoj tradiciji – nema alternative, naglasivši da se jedino u tom smislu može govoriti o lustraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Demokratizirat ćemo društvo. Borba za istinu i suvremenu demokratsku državu u kojoj svatko mora snositi posljedice svojeg društvenog angažmana nema alternative. Jedino u tom smislu možemo govoriti o lustraciji”, objavio je Karamarko na službenom Facebooku, dodavši da  nitko u Republici Hrvatskoj neće provoditi lov na ljude.

Nitko neće formirati komisije i istražna tijela koja će kopati po tuđoj prošlosti, naveo je Karamarko, pojasnivši da hrvatsko društvo “mora zauzeti jasno stajalište prema suvremenim zbivanjima”.

Također je naglasio da u “suvremenoj hrvatskoj državi nemaju mjesta one vrijednosti koje su bile temelj društva prije 30. svibnja 1990.” te da su vrijednosti na kojima se temelji Republika Hrvatska proizlaze iz Domovinskog rata i srednjoeuropske demokratske tradicije.”Svojim jasnim stavom prema vrijednostima na kojima počiva hrvatska država i demokracija moramo stati na put onima kojima smetaju osobna prava i slobode, kojima smeta samostalna i suverena Republika Hrvatska i koji ne poštuju pravni poredak”, naveo je Karamarko na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.