Afera s maturama: Katavić podnijela ostavku na mjesto ravnateljice NCVVO-a

Foto: fah

Ivana Katavić više nije ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Ostavka se očekivala još prije nekoliko tjedana, kada je otkriveno kako je Povjerenstvo za praćenje provedbe državne mature, protivno mišljenju stručnih skupina za ukupno 14 prošlogodišnjih pristupnika mature dodalo bodove, zbog kojih su neki i prošli državnu maturu, a sama Katavić kazala da bi njezina ostavka ugrozila provedbu ovogodišnje mature, pa sada mora otići, piše Večernji list.

Podsjetimo, Upravno vijeće očekivalo je od sada već bivše ravnateljice da će sama podnijeti ostavku, no ona je na posljednjoj sjednici od vijeća tražila da ju smijene iako vijeće tada nije imalo kvorum niti je smjenu moglo izglasati. Vršiteljem dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra imenovan je Vinko Filipović, bivši šef Agencije za odgoj i obrazovanje koji je radio u mandatu ministra Primorca, a smijenjen je u mandatu ministra Mornara.

Natječaj za izbor novog ravnatelja bit će raspisan po završetku ovogodišnje državne mature.

Novi v.d. ravnatelja koji će se od sada brinuti o državnoj maturi, maturantima i ispitima je Vinko Filipović, doznaje HRT.

“Što se tiče državne mature želim uputiti poruku maturantima i njihovim roditeljima te svima koji sudjeluju u procesu državne mature da državna matura ide planiranim tijekom i da ćemo sve učiniti da ona bude održana na najbolji mogući način kako bi interesi učenika bili zadovoljeni jer su nam učenici uvijek bili na prvom mjestu. Poručujem im da ne trebaju strahovati unatoč složenim uvjetima u kojima živimo. Jamčim da ćemo najkvalitetnije moguće obaviti državnu maturu.”, poručio je Filipović.

Ovogodišnjim je maturantima poručio da će Nacionalni centar učiniti sve da oni maturanti koji će zbog epidemioloških razloga biti spriječeni pristupiti maturi ne budi niti na koji način diskreditirani te da će, ako će maturu morati polagati na jesen, biti vrednovani na isti način koji i oni kuji su je polagali u ljeto.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr