Bandić: Po anketama smo treća stranka u Hrvatskoj

Međustranački sporazum o političkoj suradnji potpisali su u subotu čelnici stranaka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Umirovljenička demokratska unija, Hrvatska seljačka demokratska stranka, Stranka zelenih – eko savez i Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka, a Bandić je izjavio kako su već pobijedili i da su po anketama treća stranka u Hrvatskoj.

Međustranački sporazum potpisan je u sjedištu Bandićeve stranke u Zagrebu.

“Mi smo po sadašnjim anketama treća stranka u Hrvatskoj, a još nismo štartali, mi se nismo ni zagrijali, a zamislite kad se zagrijemo i kad zavrnemo rukave, spašavaj se tko može, u pozitivnom smislu”, izjavio je Bandić.

Na novinarsko pitanje kome će biti bliži, SDP-u ili HDZ-u, Bandić je rekao neka se to upita spomenute stranke – tko će od njih biti bliži njemu.

“Ja imam djela, imam reference. Neka drugi pokažu reference. Kada bilo tko dobije dva mandata na visokoj razini, ja ću mu čestitati. To nitko još dosad nije dobio”, rekao je.

Bandić je poručio da će od dana kada predsjednica Republike objavi datum parlamentarnih izbora, on imati zavrnute rukave i bit će cijelo vrijeme bez kravate.

“Hoće li izbori biti 8., 15. ili 22. (studenoga), irelevantno je, ja ću od tada imati zavrnute rukave i bit ću cijelo vrijeme bez kravate”, rekao je, dodavši da se jedino sa zavrnutim rukavima može izvući zemlju iz krize.

Apelirao je na zajedništvo, i lijevih i desnih i kako je rekao, njihovog “Pravog puta”, kao što je bilo 1990. i 1991. godine.

Bandić je najavio da će cijeli program objaviti na vrijeme, idućih dana, ali se on generalno može svesti na – “Europski Zagreb za europsku Hrvatsku”.

Rekao je da za razliku od drugih, koji mogu obećavati “Markove konake, brda i doline”, oni neće obećavati ono što se ne može i realizirati.

Bandić ističe da njegova koalicija ima Ljubu Jurčića, čovjeka koji je kreirao politiku Vlade pokojnog premijera Ivice Račana, dodavši kako bi mnoge stvari bile drugačije da je Račan živ.

Rekao je da u 25 godina demokracije u Hrvatskoj imamo fenomenalnih programa i obećanja ali je realizacija izostala zato što se nerealno obećavalo te da “sada imamo pola Vlade koji su s fakulteta došli za ministre”.

“Pa ja na porti neke ne bi držao u svojoj firmi. Ne bi nitko u firmu ušao, a oni su ministri, znači, ministar može biti svatko za koga se digne ruka u parlamentu. To se ne smije više Hrvatskoj dogoditi i mi smo jamstvo da se to Hrvatskoj više dogoditi neće”, rekao je Bandić.

Izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem međustranačkih sporazuma o političkoj suradnji. “Drago mi je da smo okupili sve od Iloka do Pule i od Dubrovnika do Međimurja, do Svetog Martina na Muri. Ja sam sretan, mi smo već pobijedili”, poručio je Bandić. Podsjetio je da je njegova stranka već potpisala takve sporazume s Strankom umirovljenika, Istarskim demokratima, Demokratskom strankom žena, Hrvatskom radničkom strankom, Zelenim savezom i Zelenom strankom, te sa strankom Ljube Jurčića Novi val – Stranka razvoja. Najavio je da će 4. listopada sporazum potpisati stranka Bandić Milan i Nezavisni seljaci Hrvatske, a idući tjedan s još nekoliko stranaka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah