Bartulica o nametanju LGBT ideologije: ‘EU pučani i HDZ odrekli su se kršćanskih vrijednosti i tradicije’

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

“Mislim da trebamo poštivati naše nasljeđe i tradiciju pa i slobodu zemalja poput Poljske i Mađarske koje vide to pitanje na drugi način. Ovdje se radi o nametanju jedne ideologije. I mislim da to ugrožava demokraciju.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica komentirajući rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”.

Osvrnuo se na prijedlog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

“Dakle, velika je opasnost s ovim zakonom, budućih zloupotreba. Nismo čuli sinoć od strane ministra Medveda objašnjenje kako će to biti provedeno i spriječeno. Zastupnik Stipo Mlinarić jasno je naznačio probleme i svakome ja jasno zašto se donosi. TO je jedan dogovr Plenkovića i Pupovca. Gospodin Mlinarić je razotkrio o čemu se radi i govorio o lažnim žrtvama. Hrvatska javnost mora biti dobro upućena, a mi ćemo se kao DP boriti protiv ovog rješenja, ali i svih mogućih zloupotreba državnog proračuna, jer su ozbiljni novci u pitanju.”

> Mlinarić (DP): ‘Zašto bi od svojih plaća izdvajali za agresore koji su razarali domovinu?’

Podsjetimo, izmjene su i prije nego su stigle u Sabor doživjele kritike dijela javnosti, zamjera im se da dodatno širenje braniteljskih prava. Naime, nekoliko tisuća civila koji su stradali ili podržavali agresore u vrijeme borbenih operacija, odnosno njihove obitelji, izmjenama bi dobile pravo na mjesečnu novčanu naknadu. Neki se boje da bi novac mogao završiti i u rukama onih koji su u Domovinskom ratu bili pripadnici srpske paravojske.

Zastupnik Bartulica komentirao je i novu rezoluciju Europskog parlamenta izglasanu prošlog tjedna.

“Jedan poljski zastupnik rekao je da se radi o jednom obliku zastrašivanju. Žalosno je da su zastupnici HDZ-a glasovali za rezoluciju. Očito je ta europska pučka grupacija odustala i odrekla se kršćanski načela i ne brani kršćanske vrijednosti u Europi, tako i HDZ. Čestitam gospođi Tomašić koja je bila protiv. Mislim da trebamo poštivati naše nasljeđe i tradiciju pa i slobodu zemalja poput Poljske i Mađarske koje vide to pitanje na drugi način. Ovdje se radi o nametanju jedne ideologije. I mislim da to ugrožava demokraciju.”

> Andrijanić o nametanju LGBT ideologije kroz rezoluciju EP-a: ‘Laž je da su homoseksualci u Poljskoj diskriminirani’

> EP promiče LGBTQ ideologiju: HDZ-ovci i SDP-ovci glasali ‘ZA’

> Koji hrvatski eurozastupnici nisu podržali LGBT rezoluciju kojom se napada Poljska?

Podsjetimo, Europski parlament (EP) je velikom većinom glasova prošlog četvrtka usvojio rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”. Iako je poljski ministar pravosuđa jasno poručio da “u Poljskoj ne postoje ‘LGBT-free zone’ već zone slobodne od LGBT ideologije’”, EP je pokrenuo proces “proglašenja čitavog prostora Europske unije zonom slobode za LGBTIQ osobe” (LGBTIQ Freedom Zone).

Svi zastupnici SDP-a, ali i svi zastupnici HDZ-a, što je protivno njihovim proklamiranim demokršćanskim vrijednostima, glasovali su za Rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”. Tom rezolucijom Europski parlament htio je ocrniti postupak Poljske koja je proglasila da na njezinom prostoru postoje „zone slobodne od LGBT ideologije“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr