Bartulica za Narod.hr: ‘Ljevica je navikla na monopol u civilnom društvu i smeta im naš angažman’

Foto: Snimka zaslona/Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

“Ljevica je navikla na monopol u civilnom društvu, što će se promijeniti. Potičem ljude koji se na slažu s ovom radikalno-lijevom agendom da se angažiraju, jer njih smeta svaki angažman slobodnih ljudi.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr zastupnik Domovinskog pokreta dr. sc. Stjepo Bartulica.

Osvrnuo se na aktualne teme u Saboru te oštro kritizirao izlaganje Bojana Glavaševića koji se obrušio na dio udruga civilnoga društva, poput “U ime obitelji”, “Vigilare” i “Ordo iuris”.

O Glavaševiću: “Ljevica je navikla na monopol u civilnom društvu”

Vrijeđajući i iznoseći neistine o financiranju udruga, među kojima je i udruga U ime obitelji, Glavašević je pokušao odvratiti pozornost od koruptivnog financiranja parapolitičkih udruga i profesionalnih aktivista s kojima je povezana ekstremno lijeva skupina Možemo, a s kojom je on usko povezan u Saboru.

Njegovo izlaganje iz sabornice za Narod.hr odmah je komentirao zastupnik Bartulica i poručio:

“Koristio je teške riječi. Na neki način dizao je moralnu paniku zbog djelovanja nekih udruga, a spomenuo je i udrugu U ime obitelji. Ne smatram da su te udruge ekstremne, fundamentalističke ili da imaju problem s demokracijom. Naprotiv, iznio je nešto neprihvatljivo. Ljevica je navikla na monopol u civilnom društvu, ono što zovem lijevom hegemonijom, to više neće tako biti. Potičem ljude koji se na slažu s ovom radikalno-lijevom agendom da se angažiraju, jer njih smeta svaki angažman slobodnih ljudi. Te su udruge cijelo vrijeme podobne, imaju poluge moći i financiranje i kad je HDZ i SDP na vlasti. Mislim da je svima jasno koja strana predstavlja antisistemsku snagu. Mi u DP-u ćemo i dalje istraživati na koji način se troši novac poreznih obveznika. Branit ćemo ono što je u skladu s judeo-kršćanskom civilizacijom koju baštinimo, a ne ideologije koje to potkopavaju.”

> Glavašević pokušava odvratiti pozornost od otkrića o inozemnom financiranju Možemo

O građanskom odgoju: “Škole ne smiju biti mjesto indoktrinacije djece”

SDP već najavljuje uvođenje građanskog odgoja po uzoru na Rijeku – što savjetovati roditeljima koji ne žele da njihova djeca dobiju neki ideološki obojen program?

“Savjetovao bih roditeljima da budu budni i prate pozorno što se događa u hrvatskim školama. Ne postoji konsenzus oko predmeta građanski odgoj i njegovog sadržaja. Ljevica ga već neko vrijeme koristi kao neku vrstu toljage s kojom tuče drugu stranu. Škole ne smiju biti mjesto indoktrinacije djece. Domovinski pokret će i dalje dizati glas na ovu pojavu i budno pratiti što se događa. Roditelji također kao porezni obveznici financiraju škole i imaju pravo pratiti što se događa, pogotovo u osnovnim školama.”

Zastupnik Bartulica govorio je i o svom djelovanju u civilnom društvu te nam otkrio koje udruge smatra podobnima, posebno ističući platformu Možemo i Platformu 112 koja okuplja sedamdeset jednu organizaciju civilnog društva.

Više pogledajte na YouTube kanalu Narod.hr-a:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr