Braniteljske udruge Vukovarcima: glasujte za sljedbenike Starčevića, Radića i Tuđmana

Predsjednik vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Franjo Šoljić, pozvao je branitelje i stradalnike Domovinskog rata i sve Vukovarce da izađu na prijevremene lokalne izbore u Vukovaru, 15. lipnja, te da glasuju za koaliciju, “sljedbenika dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana”.

“Dajmo svoje povjerenje koaliciji sljedbenika trojice hrvatskih velikana dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana”, naglasio je Šoljić na konferenciji za novinare, ocijenivši da je ta koalicija, na temelju svog gospodarskog plana, jedina u stanju zaustaviti daljnji odljev mladih iz Vukovara, i stvoriti preduvjete za zapošljavanje.

Predsjednik vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nije izrijekom naveo o kojoj koaliciji stranaka je riječ, no na “političko nasljeđe” Starčevića, Radića i Tuđmana poziva se koalicija HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS.

Po Šoljićevim riječima, ta je koalicija dosljedna svojim obećanjima te je proglasila grad Vukovar mjestom posebnog pijeteta.

Ujedno je osudio ‘sve one koji su pokušali rascjepkati i razjediniti domoljubne glasove’ – kako zbog politikantskih razloga, tako i osobnog interesa.

Za prijevremene izbore u Vukovaru, koji će se održati 15. lipnja, vukovarsko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) zaprimilo je osam kandidacijskih lista za Gradsko vijeće i šest kandidatura za gradonačelnika Vukovara.

Na izborima za Gradsko vijeće Vukovarci će glasovati između tri liste grupe birača nositelja Mirka Dugana, Andreja Georgievskog i Željka Pinjuha, te koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ nositelja Ivana Penave, koalicije HDSSB-HSP-AHSS-HZ-ANSH-OS-ZZH nositeljice Slavice Jelinić, koalicije SDSS-SNS-NSS nositelja Vojislava Stanimirovića, koalicije SDP-HNS-SU nositelja Gorana Bošnjaka i Našu stranku – nositelja Ljubomira Ajdukovića.

Za vukovarskog gradonačelnika kandidirali su se – Željko Sabo (grupa birača) kojega podržava koalicija predvođena SDP-om, Dragan Crnogorac (SDSS-SNS-NSS), Andrej Georgievski (grupa birača), Slavko Mirnić (Naša stranka), Željko Pinjuh (grupa birača) i Ivan Penava (HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ), kojega podržava Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i braniteljske i stradalničke udruge okupljene oko stožera. Podršku Penavinoj kandidaturi dala je i koalicija okupljena oko HDSSB-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr