Đakovački HSS-ovci traže Beljakovu ostavku: ‘Stranci prijeti totalno uništenje i nestanak s političke scene’

Foto: Fah

Đakovačka podžupanijska organizacija HSS-a u nedjelju je izvijestila kako daje podršku stranačkim kolegama koje su zatražile ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka te suspendiranom predsjedniku osječko-baranjskog i regionalnog HSS-a Zvonku Pongracu, ističući kako je “cjelokupno djelovanje Kreše Beljaka s nekolicinom istomišljenika stranku dovelo na najniže grane i da se ta agonija mora prekinuti”.

> Suspendirani HSS-ovac Pongrac za Narod.hr: ‘Beljak će požaliti za svoje postupke. Imamo i dokaze da je ženskoj osobi uputio ponižavajuće riječi’

> HSS tvrdi: ‘Na Glavnom odboru nije bilo riječi o ostavci Beljaka i ponovnim izborima’

> Pobuna u HSS-u: Traži se Beljakova ostavka

Predsjednik ove podžupanijske organizacije Željko Fabric u priopćenju za javnost navodi kako većina članova u slavonsko-baranjskom HSS-u smatra da Beljak stranku vodi u posve u krivom smjeru, da ga Slavonija ga ne zanima, da je HSS centralizirao oko Zagreba te kako je “sasvim jasno da na taj način HSS-u prijeti totalno uništenje i mogući nestanak s političke scene”.

Napominje kako se Beljak “ignorantski odnosi prema HSS-ovcima koji od osamostaljenja Hrvatske ustrajno rade i politički djeluju na području Đakovštine”, te da oni ne pristaju na bahato i omalovažavajuće ponašanje. Podržavaju čelnike slavonsko-baranjskog HSS-a, koji zahtijevaju da poslovanje stranke bude transparentno i koju su pozvali DORH i Uskok da to ispitaju.

“HSS je devastiran u dobrom dijelu Hrvatske, a slavonsko-baranjski HSS-ovci su jedna od bitnijih karika u tom lancu. Loše kadroviranje u vrhu stranke i neprepoznatljivi rad kako u Saboru, pa tako i na terenu znak su da se nešto mora poduzeti. Mi Beljaku poručujemo da se stranka nikad lošije nije vodila nego danas”, ističe se, uz ostalo, u priopćenju đakovačke podžupanijeske organizacije stranke.

Beljakova izjava o ‘Bratstvu i jedinstvu’

Izjava o Bratstvu i jedinstvu čelnika HSS-a na prijamu SNV-a izazvala je dodatno negodovanje unutar stranke.

> (VIDEO) Krešo Beljak na prijemu SNV-a: “Duboko vjerujem u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda

“Kao branitelj, mogu posvjedočiti da je i onda ‘bratstvo i jedinstvo’ bilo lažno i ne mogu podržati tu politiku.”, kazao je za Narod.hr suspendirani HSS-ovac Pongrac.

“Uzima novac i troši ga kako on želi, a nas podcjenjuje, zato i zahtijevamo od USKOK ili DORH-a da ispitaju financijsko poslovanje HSS-a. Tražili smo kroz stranačka tijela i ne uspijevamo, možda uspiju istražitelji”, kazao je za Narod.hr Pongrac te dodao da je “HSS je u ovom trenutku talac politike Kreše Beljaka. ”

Zastupnica HSS-a Ana Marija Petin koja je također napustila sastanak prošloga petka, izjavila je da su iz “slavonske regije još prije par mjeseci upozoravali na ponašanje predsjednika prema članstvu”.

Istaknula je da dio članstva nije zadovoljan smjerom kojim ide HSS te da zbog toga traže sazivanje Izborne skupštine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina