Domazet Lošo: Ovo je tragedija hrvatske politike od 2000. godine – kulminacija protuhrvatske politike od hrvatskih političara

“Nažalost, to da strani istražitelji češljaju hrvatske arhive i istražuju dokumente nastale u vrijeme oružanih operacija nije nikakva novost – to je sve počelo od Stjepana Mesića 2000. godine i nastavilo se do dana današnjeg”, rekao je za narod.hr geostrateg admiral Davor Domazet Lošo komentiravši napise o tome kako se prema nekim najavama, tridesetak visokih hrvatskih časnika hrvatske vojske zajedno s Antom Gotovinom i Damirom Krstičevićem, nalazi se na udaru bosanskohercegovačkog pravosuđa, tj. Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što je zabrinjavajuće je da je do izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića, da se političke optužnice neće dopustiti, nije bilo nikakve reakacije s hrvatske strane iako je general Pavao Miljavac, kao predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, govorio o tome. Imali smo o tome informacije. Da nije bilo upozorenja Hrvatskog generalskog zbora, ne bi bilo ni ove reakcije”, naglasio je Domazet Lošo.

“Ne događa se to sve tek tako slučajno – to je dogovor muslimansko-bošnjačke i srpske politike Bosne i Hercegovine kao daljnji pritisak prema Hrvatskoj. Dobro je njima znano, za to sam ja i napisao knjigu ‘Admiralovi zapisi’ kojim se jasno dokazuje da su Hrvati četiri puta spasili i obranili Bosnu i Hercegovinu. Spasili su je i obranili od srpske agresije – s tim su spasili i Muslimane”, pojasnio je dodavši: “Naravno da to srpskoj ni muslimansko-bošnjačkoj politici ne odgovara i onda oni nastoje, Srbi primjenjujući drugi memorandum Srpske akademije iz 2011. godine gdje između ostalog stoji da Srbi trebaju dobiti ono što nisu mogli ostvariti ratom, a to će najbolje moći ostvariti kroz tvrdnju da je postojao građanski rat”.

Hrvati su spriječili da Bosna ne padne šaptom kao što je pala šaptom daleke 1463. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako u tome u Hrvatskoj nisu mogli uspjeti nakon oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, gdje je Hrvatska dobila potvrdu da je vodila najčistiji rat u povijesti ratovanja, oni su se sad okrenuli na Bosnu i Hercegovinu da bi poništili sve one svoje agresije, zločine koje su učinili tamo. Hrvati su spriječili da Bosna ne padne šaptom kao što je pala šaptom daleke 1463. godine”, rekao je pojasnivši kako je to nastavak nove srpske politike.

“S druge pak strane, Bošnjaci su svjesni te činjenice i oni to ne žele priznati da su u biti Hrvati obranili Bosnu i Hercegovinu 4 puta. Prvi puta je bilo 1991. godine kad smo posredno spasili Bosnu i Hercegovinu, drugi put je 23. travnja 1992. kad je zaustavljen udar kliješta da se zatvori Bosna i Hercegovina od Hrvatske od poteza Kupres – Livno – dolina Neretve. Treći put je 1994. godine spas Bihaća – po prvi put napad Srba uz znanje Londona. Tada da je Bihać pao – Velika Britanija bi pokrenuta, uz pomoć Francuske i ostalih, uključujući i Nizozemsku, Švedsku, Kanadu, Norvešku, da se Srbi proglase pobjednicima u ratu i rat bi bio gotov. I zadnji put, četvrti, to je drugi napad na Bihać tj. Operacija Oluja”, objasnio je admiral Domazet Lošo.

Smatra da je to neprijeporna činjenica i naravno da to ne odgovara ni bošnjačkoj ni srpskoj politici i sad kreću u jednu nebuloznu operaciju da pomoću optužnica jednih i drugih zadiru u dva mjesta – jedan je za Bošnjake u Mostaru da pokažu kako su Hrvati učinili zločine, a drugo je zadnja operacija u Domovinskom ratu – Mrkonjić Grad, operacija Južni potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj zločestoj raboti najveći propust čini hrvatska država

“Oni na ta dva slučajeva žele pokazati kako su Hrvati tobože činili zločine. Domovinski rat nema dva rata – jedan je u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj – to je jedno jedinstveno ratište”, ocijenio je te dodao kako u toj zločestoj raboti najveći propust čini hrvatska država, tj. politika koju vodi Zoran Milanović, Vesna Pusić i bivši predsjednik Ivo Josipović koji su olako pristali da istražitelji čerupaju arhive.

“Oni se zapravo prave nevješti da ne znaju što se to događa, a to se sve događa uz njihovo znanje. Ako bi se to događalo bez njihova znanja, to je onda tragedija za hrvatsku državu, onda odmah obavještajne službe treba raspustiti. Nije u pitanju neznanje, već se sve radi svjesno. Tek kad je Hrvatski generalski zbor jasno i glasno ukazao što se iza toga krije, onda su oni počeli govoriti da će oni braniti hrvatske nacionalne interese te da ne žele ultimatum. Naravno da ne žele ultimatum – ultimatum im daje sam agresor i onaj koga smo spasili. Oni nas žele proglasiti zločincima. To je tragedija hrvatske politike od 2000. godine, a ovo je samo kulminacija takve protuhrvatske politike od hrvatskih političara”, zaključio je admiral Domazet Lošo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.